2017-02-07
蛋蛋被我感染左 无聊就loop yahoo团购🙊上个星期佢仲系到话有间韩国炸鸡有团购😮点知第2晚就买左啦 仲打埋去订位😚星期六夜晚8:30😊$89(有$9加一 食完比)@1位 💁🏻包前菜 三重芝士薯条 一款炸鸡 一罐汽水(可口可乐 雪碧 或芬达)无需打印出示QR code就得啦🙊 我地预早左好多出去 顺便行街🤗地方好容易揾 所以好准时去到😄但去到 现场所见无咩人 大约得7-8枱😶蛋蛋就好得戚咁同我讲 我地好准时😪前菜一坐低就送左过嚟啦我地决定左一个甜味炸鸡 🐣一个原味🐥 😋落左单一阵 可乐同三重芝士先到 呢到系二人份量嚟(姐系两张卷既份量)由于张枱太细 服务员话摆埋一齐 (奇就奇怪在 优惠卷上有三重芝士同蛋沙律二简一 本身同蛋蛋讲左一人一款再交换食 但去到佢无提及到有得简蛋沙律 就已经同我地讲 薯条帮我地摆埋一碟啦 而我地又无刻意问 因为我地都钟意食薯条 所以无都无所谓既 如果大家系想要蛋沙律不妨问下)面啲芝士少左啲 得两三条沾左芝士 下面系无芝士嫁😔份量唔多 所以好快食哂🤦🏻♀️等左十分钟后 🐣鸡都到啦 两款一齐嚟🐥开心到傻笑的蛋蛋😚( 蛋蛋 你太可爱啦~笑🙊)热喇喇炸起嫁原味🐥 应
上个星期佢仲系到话有间韩国炸鸡有团购😮
点知第2晚就买左啦 仲打埋去订位😚
星期六夜晚8:30😊
我地预早左好多出去 顺便行街🤗
地方好容易揾 所以好准时去到😄
但去到 现场所见无咩人 大约得7-8枱😶
蛋蛋就好得戚咁同我讲 我地好准时😪 前菜一坐低就送左过嚟啦
我地决定左一个甜味炸鸡 🐣一个原味🐥 😋 落左单一阵 可乐同三重芝士先到 呢到系二人份量嚟(姐系两张卷既份量)由于张枱太细 服务员话摆埋一齐 (奇就奇怪在 优惠卷上有三重芝士同蛋沙律二简一 本身同蛋蛋讲左一人一款再交换食 但去到佢无提及到有得简蛋沙律 就已经同我地讲 薯条帮我地摆埋一碟啦 而我地又无刻意问 因为我地都钟意食薯条 所以无都无所谓既 如果大家系想要蛋沙律不妨问下) 面啲芝士少左啲 得两三条沾左芝士
下面系无芝士嫁😔
份量唔多 所以好快食哂🤦🏻♀️ 等左十分钟后 🐣鸡都到啦 两款一齐嚟🐥
开心到傻笑的蛋蛋😚( 蛋蛋 你太可爱啦~笑🙊) 热喇喇炸起嫁
原味🐥 应该有半只 约有8-9件 连颈位都有
够热 算嫩 我捻再炸多1分钟就会好''鞋''
皮好脆 个味真系有啲似KXC 但无KXC咁油腻
KXC个个一咬就成手油 呢个无 碟上都无咩油
感觉上健康啲 但佢个味有少少淡 唔够入味😐
之前去韩国食过一间炸鸡 好好味但唔记得叫咩名了 所以就有个对比
甜味🐥 同原味份量一样 都系有颈位😄个皮一皮好脆 好多酱汁 但咬开都系无咩味 入面应该无腌过 所以同外皮好大对比呀 但我就觉得原味好食啲😗因为甜味个个太甜
由于已经食左薯条饮左汽水 饱饱地
我加埋食左三旧就投降了😪
蛋蛋努力过后食剩6-7旧
我地请店员帮我地打包了😄
正常都应该食唔哂 鸡既份量系多既😉
(见到有两枱都问服务员拎盒带走)
走既时候约9:45分
但以尖沙咀地段$97蚊一位晚餐 抵食既😂
环境唔错 地方都算可以 唔迫先 有空间感
电视台上播紧big bang 😂
味道不过不失 要揾另一间好食过呢间唔难😪
但要揾另一间韩式炸鸡价钱平过呢到就可能有啲难啦😪适合一大朋友聚会既
另外佢地另一边位置系食烧肉既 (类似新麻蒲个种)
有机会下次会去试下佢地烧肉