2022-02-20
之前去HeySoNuts喺旺角嘅姊妹店Black Coffee觉得个猫耳朵几好食,今次就试下本店。我同朋友等第一轮,开店前已有人排队,店内有约30个位,不过都好快坐满。(w/ 10% service charge)
🍽提拉米苏日式梳乎厘松饼 Tiramisu Cream Soufflé Pancake ($102)甜品当主食嘅我一早锁定左呢款,店家嘅梳乎厘松饼同旺角店一样主打空气感,偏湿同软熟,唔系有弹性𠮶款,带微微蛋香。松饼面头洒上大量可可粉,咖啡酒另上,按个人接受程度落,我钟意落多啲中和返个甜度。🍽自家制烟熏猪腩肉芥末籽意大利粉 Homemade Pancetta Spaghetti w/ Mild Pommery Sauce ($136)见呢款个配搭几新鲜就叫左,意粉口感烟韧,烟熏猪腩肉都几瘦所以用啲力撕扯,落左芥末籽酸酸地几开胃。🍽Dirty($45)几好饮嘅dirty,入口有果香,同冻奶融合后口感顺滑。🍽Hazelnut Latte ($42)朋友叫嘅无试到,拉花几靓。
几好饮嘅dirty,入口有果香,同冻奶融合后口感顺滑。
朋友叫嘅无试到,拉花几靓。