2019-07-16 963 浏览
土瓜湾不嬲都系隔涉之地,入左去又唔识出番黎果只,但今日特登都同个Frd食。之前约左佢食巧兴,撞正佢礼拜二休息,摸门钉食不了。 (大家要食留意了)今日大家都放假,突登带佢去多次食巧兴。巧兴真系好好食,系我以前系附近做野发现既,Lunchtime真系坐满晒。佢Menu痴左系墙,有净叫水饺同面食。我叫左我最爱既牛肉面,朋友叫左京式水饺面,另外我好想食三鲜饺,都叫左半份Share。牛肉面: 个牛肉系薄切,肉同脂肪比例系7:3左右,好好食,系鲜肉无雪味。京式水饺面: 水饺系好多九菜既饺子,皮薄好多Filling,真系好好食,如果钟意食汤饺可以试依个。两碗面都系用牛汤+粗面+白菜,份量好多,我朋友食左半碗就投降了。另外佢面底同潮州面铺系唔同,佢种粗面可以吸番牛汤底,好Match。煎三鲜饺: 其实佢煎饺系炸完再煎,如果钟意香口野一定要食,佢个皮有少脆,咬落去就淋,之后就食到好味既Filling。我最钟意食巧兴既三鲜饺,入面有虾、猪肉、九黄,好少地方会整依种京式饺子,好好食呀!总结,巧兴抵食,平靓正呀,果然系土瓜湾名物! 迟D开左土瓜湾站,个站好近佢门口,第日唔知会唔会因为加租无得食,依加有得食既话,

今日大家都放假,突登带佢去多次食巧兴。

佢Menu痴左系墙,有净叫水饺同面食。

牛肉面

京式水饺面

京式水饺

三鲜饺半份
三鲜饺

总结,巧兴抵食,平靓正呀,果然系土瓜湾名物! 迟D开左土瓜湾站,个站好近佢门口,第日唔知会唔会因为加租无得食,依加有得食既话,不妨去试下呀!
2019-07-15
牛肉面
京式水饺面
三鲜饺半份
  • 牛肉面,京式水饺面,三鲜饺