2022-12-28 3042 浏览
📍庆发饭店 土瓜湾谭公道102-106号嘉运阁地下。。早排睇到Youtuber介绍依间饭店饮夜茶!咁啱系前几日玩得比较夜又有啲口痕又唔想食老麦同串烧,就醒起依个饮夜茶地方!讲到饮夜茶、好自然我会谂起西环个边。难得九龙依边都有得饮真系啱晒我!依间饭店没有冠冕堂皇装修,系一间地道小店。店内面积唔算大,大约有6张枱左右。所有点心都系热辣辣新鲜蒸好!个模式就好似唐记包点咁,order完就即刻系隔离坐低食。系食野期间都见到好多人买外卖🥡证明都有好多街坊支持。🔹点心整体来讲都可以,未去到话劲好食!但热辣辣新鲜蒸出嚟而且系店内手造点心真系大大加分😊价钱定位都比较亲民。点心最令我有惊喜系马拉糕!超级抵!推介!$18一大笼,平时酒楼食好少可会原个上!而且热辣辣好松软唔会干憎憎!两个人叫左5个点心、一个例汤、一个蒸饭百几蚊埋单!抵!以后又多个宵夜饮夜茶地方了😍小店真系需要大家多多支持!手造点心真系买少见少了!。。❤️多谢大家支持 Eyefoodfood喜欢呢个post就记得要like同收藏啦💛。。#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #食好西 #食好西系列 #hkinflue

📍庆发饭店

土瓜湾谭公道102-106号嘉运阁地下

早排睇到Youtuber介绍依间饭店饮夜茶!
咁啱系前几日玩得比较夜又有啲口痕
又唔想食老麦同串烧,就醒起依个饮夜茶地方!

讲到饮夜茶、好自然我会谂起西环个边。
难得九龙依边都有得饮真系啱晒我!

依间饭店没有冠冕堂皇装修,系一间地道小店。
店内面积唔算大,大约有6张枱左右。

点心最令我有惊喜系马拉糕!超级抵!推介!
$18一大笼,平时酒楼食好少可会原个上!
而且热辣辣好松软唔会干憎憎!

两个人叫左5个点心、一个例汤、一个蒸饭
百几蚊埋单!抵!
以后又多个宵夜饮夜茶地方了😍

小店真系需要大家多多支持!手造点心真系买少见少了!

❤️多谢大家支持 Eyefoodfood
喜欢呢个post就记得要like同收藏啦💛

#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #食好西 #食好西系列 #hkinfluencer #hkig #hkigshop #eyefoodfood#eyefoodfood_启德#眼food肚窄 #食食食食食 #hkfoodstagram #memoir#香港cafe #hkfoodlover