2024-09-05
屋企人夜晚去高山剧场睇show之前约埋一齐食晚饭,喺附近揾到一间西餐厅,见到餐牌菜式几多种类,就入去试试🍽️自家秘制火山骨 细份 $88火山骨系餐厅新出品,用猪胸排慢煮6小时,肉质非常软腍,一咬即化,自家制酱汁甜甜咸咸,跟泰式酸酸辣辣果款唔同,餐厅仲好细心派左对手套比我地落手食,零舍滋味🐷芝士鲜茄焗厚切猪扒饭 $108猪扒真系好厚切😳😳而且肉质松软juicy,鲜茄酱汁都几多,加上焗猪嘅灵魂-炒饭底,米饭粒粒分明,几惹味烟三文鱼黑松露芦笋炒饭 $88炒饭好干爽,黑松露混入饭中香气扑鼻,三文鱼带少少咸香,芦笋粒爽口清新,几款食材味道配合,都好好食📌遇见您 (土瓜湾)地址:土瓜湾漆咸道北423-433号怡辉大厦地下1号舖🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌为满分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去处 #吃货 #吃货人生 #香港美食指南 #相机食先 #香港旅行 #香港餐厅 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong #土瓜
自家秘制火山骨 细份 $88
芝士鲜茄焗厚切猪扒饭 $108
烟三文鱼黑松露芦笋炒饭 $88
📌遇见您 (土瓜湾)
地址:土瓜湾漆咸道北423-433号怡辉大厦地下1号舖
🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌为满分)
#土瓜湾 #遇见您 #火山骨 #焗厚切猪扒饭 #黑松露芦笋炒饭