2022-09-14 23 浏览
~~ 平时行开土瓜湾都未必咁容易揾到啲高质既菜馆, 今次介绍呢间系我最近去得最多既一间中菜馆, 每次去亲土瓜湾都心思思好想再去;🥘~~ 进场坐下服务员即递来菜单, 这次我已豪不犹疑叫左以下啲菜款同我朋友一齐食。🧾~~ 呢间食店嘅黄金脆🪱炸鱼皮新鲜炸起,还热气腾腾时吃,又薄又脆,特别美味。~~ 孜然牛仔骨🐂既牛脂澎湃,难得油润而不腻,而且泛著轻轻焦香味更是吸引。~~ 椒盐墨鱼饼🦑每口都食到粒粒墨鱼, 好鲜甜弹牙, 食到停唔到口。~~ 每旧红糖糍粑都外脆而入面好软糯弹牙,黄豆粉同红糖浆都有好多,沾上黎食甜甜地超好食。😋~~ 原来海鲜的鲜味与浓郁的酒香,同样是天衣无缝的绝配,作为前菜的醉虾,非常开胃。🤤