我知道哩间手工点心铺,喺因为米纸🤣 睇完哩集之后,过咗两日…朝早特登搭车出去食,好神心铺头有两层,楼上有个房仔喺点心师傅整点心嘅地方~啲位唔算好多,亦都唔逼,坐得都算喺舒服👍🏽上网睇过下啲食评,见有啲人话味道麻麻地~出发前我哋都讨论过可能大家食得太多酒楼重口味嘅点心,所以先咁认为!今次嚟就试下我哋有冇谂错🤣我哋叫咗虾饺、鹌鹑蛋烧卖、马拉糕、春卷、煎肠粉、煎糯米鸡!整体嚟讲有惊喜(可能睇咁差评)!反而我哋觉得哩个先系正常口味,平时啲点心太咸🫣虾饺唔算大大粒,调味👍🏽只喺差咗啲笋嘅口感~鹌鹑蛋烧卖正常,睇片鹌鹑蛋喺煮完逐粒mok壳,唔喺入货返嚟!马拉糕原旧上,好正,热辣辣好软熟,唔会太甜👍🏽岩哂我春卷,煎肠粉够香口,尤其煎肠粉真喺好有以前邻酒楼车仔嘅味道🥹煎糯米鸡我几钟意食😆煎到脆脆地,又烟烟韧韧总括嚟讲,食物质素👍🏽会翻焯!带daddy mami 嚟试吓💛💛💛特别欣赏依然人手整点心💛📍 土瓜湾谭公道102-106号嘉运阁地下#美食 #食评 #香港美食指南 #香港美食推介 #食好西 #小店 #hkfoodielife #hkfoodgram #hkfoodie #hkfoods #土瓜湾美

虾饺唔算大大粒,调味👍🏽只喺差咗啲笋嘅口感~
马拉糕原旧上,好正,热辣辣好软熟,唔会太甜👍🏽岩哂我
煎糯米鸡我几钟意食😆煎到脆脆地,又烟烟韧韧

📍 土瓜湾谭公道102-106号嘉运阁地下

#hkfoodielife #hkfoodgram #hkfoodie #hkfoods #土瓜湾美食 #庆发饭店 #手工点心 #人手制作