2016-05-02 76 浏览
今日黎土瓜湾揾个朋友,跟住为左揾个地方好好坐低倾下偈,就费事走出我mk揾野食,一上openrice就见到呢边开左间食蒸海鲜嘅舖头,于是就简去左果度开饭喇。一坐低当然见到个窝喇,真系令人有期待嘅感觉。虫草花蒸鸡鸡肉好嫩,而且蒸出来食到鸡嘅原味,不过感觉有点油腻美国蚝第一种系食蒸海鲜嘅舖头食生蚝,令人感觉好滑身好冰凉,不过个人都系钟意啲咸味更重嘅蚝种。金蒜豚肉粒呢度嘅豚肉粒入口厚实,而家好有肉味,而且餐厅煮得岩岩好,入口又唔会老。腊味糯米饭,呢个糯米饭就真系一定要叫喇,腊味嘅份量同糯米饭嘅份量都算多,感觉真系好抵食,因为价钱唔贵之余又饱肚,糯米饭口感岩岩好,唔好太软又唔会太硬,啖啖滋味。南瓜排骨粥(细)粥入口嘅时候就食得出味道好淡,无左应有嘅鲜味,感觉有点令人失望。。。冀望下次再黎好似之前其他食蒸海鲜嘅舖头啲粥咁好喇
一坐低当然见到个窝喇,真系令人有期待嘅感觉。
虫草花蒸鸡
鸡肉好嫩,而且蒸出来食到鸡嘅原味,不过感觉有点油腻
美国蚝
金蒜豚肉粒
南瓜排骨粥(细)
冀望下次再黎好似之前其他食蒸海鲜嘅舖头啲粥咁好喇