2020-10-24
土瓜湾都算系一个几特别既地方,近住13街,食物方面真系差小小,行远小小,黎到北帝街呢边就比较多选择,但今次有拉面店真系比较小见,等左好耐,终于都开张啦,即刻去试下先啦。舖仔细细,都冇计既,土瓜湾地方真系唔大,入面放到几枱!不过都坐得几舒服。餐牌同好多拉面店都一样,几款拉面选择,跟住可以加小食同饮品。男朋友就叫左个黑呜虎,佢个汤底系用黑蒜油,墨鱼汁,猪骨汤做出黎既,初时我以为黑蒜油会盖过墨鱼汁既味,好彩地黑蒜油唔会太浓,反应令到墨鱼汁既味更加特出!!呢个拉面汤底都几特别!另外叫多个小食,呜虎炸鸡!呢个价钱有咁多旧都真系抵㖞,平时呢D价都只系两旧,呢间有5旧!炸得非常好味,外脆内嫩,好难明白点解可以个皮咁脆,但入面个鸡肉又嫩又多汁!非常利害,重点推荐!!我就叫呢个呜海老,睇落金黄色都知虾膏一样好足,当中佢地用左香味油,虾味噌同猪骨汤去制造出黎,虾味都ok,唔会太重味伤到喉咙。糖心蛋好入味,中间糖心真系非常之糖,放水唔会溶,食落又可以流心感觉!总括黎讲都几好,下次都可以带朋友黎食。
等左好耐,终于都开张啦,即刻去试下先啦。
入面放到几枱!不过都坐得几舒服。
初时我以为黑蒜油会盖过墨鱼汁既味,好彩地黑蒜油唔会太浓,
反应令到墨鱼汁既味更加特出!!呢个拉面汤底都几特别!
非常利害,重点推荐!!
当中佢地用左香味油,虾味噌同猪骨汤去制造出黎,
虾味都ok,唔会太重味伤到喉咙。
总括黎讲都几好,下次都可以带朋友黎食。