2024-01-24
【土瓜湾捐窿捐罅|🍜大推青花椒麻浓汤米线】🐨青花椒麻浓汤米线 $33推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️青花椒麻浓汤一啖饮落去,饮到少少辣青椒味,但就唔辣口只有少少麻嘅余韵~ 清香得黎有平时麻辣汤嘅后劲👍🏻呢几日冻冰冰,净系饮啖汤都觉得好暖胃~米线系小编钟意比较腍身嘅款式,吸晒汤底嘅滋味!.🐨猪软骨 卤水鸡翼 各$10推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️两款都劲好食,好衬青花汤底。两款配料都卤得好入味、好淋身~猪软骨骨髓位都唔会好硬,满满骨胶原嘅感觉☺️卤水汁甜甜地,卤到连软骨都可以食埋,衬落汤底度甜甜辣辣咁好特别~.🐨鸡丝 $10推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐鸡丝份量非常之多铺满咗大半兜嘅米线面,好嫩滑啖啖肉好满足!略为干身不过浸埋汤食反而吸返汤底汤味,俾米线更加挂汁,大大提升咗口感同味道!.🐨紫菜 $8推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️同样份量超级多,小编平时食米线好少会加紫菜,系朋友推介嘅~真系一试难忘!吸尽晒汤底嘅花椒麻味,夹住米线一齐食,口感丰富滋味~.🐨蒜泥白肉 $27推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐一兜小食,大约有15、6片,每片都唔算薄,肉质系偏硬身,有口感,夹埋蒜泥食,好有韩式烧肉感受,两个人share食都觉得好饱... 而且佢哋系用特色嘅红色蒜泥,
【土瓜湾捐窿捐罅|🍜大推青花椒麻浓汤米线】
🐨青花椒麻浓汤米线 $33
🐨猪软骨 卤水鸡翼 各$10
🐨鸡丝 $10
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐
🐨紫菜 $8
🐨蒜泥白肉 $27
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐
一兜小食,大约有15、6片,每片都唔算薄,肉质系偏硬身,有口感,夹埋蒜泥食,好有韩式烧肉感受,两个人share食都觉得好饱... 而且佢哋系用特色嘅红色蒜泥,唔会好辣反而系更突出蒜香~
-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----
贵缘小锅米线
📍地址:红磡崇洁街20号地舖