2015-12-20 353 浏览
近来经过谭公道,见到有新店,叫 Sugar Taste.一看以为系甜品店,以为主打西式甜品,谂住揾日试试,一直没有机会。早前行过,一望餐牌,才知道不是甜品咁简单,原来食西餐!终于揾到晚心情不错,去会一会佢个甜品,睇下对唔对路。价钱在土瓜湾算系高价,甜品一般要 40-50 蚊一客。点了一个早几年兴起但又好多店做得不合胃口的Waffle,焦糖香蕉Waffle拌雪榚。Open Kitchen……. 看著厨房预备,感觉不错。Waffle 算做得唔错,算系外脆内软,比出面出名Café 做得好。焦糖香蕉算系有heart 唔会就咁比条蕉你,伴碟既Custard Cream有少少划蛇添足,当系多榚野食下,Custard Cream 不够软滑,雪榚只系一般货色,不过我重点系 Waffle,所以都好满意!土瓜湾一直没有似样的甜品店,希望在此小店可继续发掘不同惊喜!
近来经过谭公道,见到有新店,叫 Sugar Taste.
Open Kitchen……. 看著厨房预备,感觉不错。

2015-12-19