2023-04-04 575 浏览
系 FB 见到有街坊讲王阿玛,话佢好有性格.好听就有性格! 唔好听就臭档.早年系红磡返工,日日都会经过王阿玛,经过4~5年,但我帮衬佢次数唔够十次! 原因系店舖发出超级负能量,我唔想一早就食D负能量人士制造嘅早餐.每次经过,总会听到不停埋怨或闹人!好似今次打算写食评,系门口等买锅贴,佢又埋怨,叫个客等等就不停埋怨...."等几分钟都唔得!我D煲又未洗又无人洗,几煮嘢呀!"其实个客无话唔等得, 而且叫客人等等就得啦,理鬼理洗咩?永远闹客人唔好企上门口块铁板,企翻出门口.之后又闹入面个女大妈客! 个客好似话豆浆变酸,老板娘又闹人! 仲话唔得闲招呼佢,俾钱就行近门口俾钱....轮到我,表示买八个锅贴,佢话除非我买埋豆浆,否则唔会卖咁多俾一个客.当然一买一卖,你情我愿,咁我仲开心,反正食负能量又唔系好事,走人.系咪全香港最负能量食店,我唔敢讲,但肯定系全土瓜湾最负餐厅!
系 FB 见到有街坊讲王阿玛,话佢好有性格.

好听就有性格! 唔好听就臭档.

每次经过,总会听到不停埋怨或闹人!

"等几分钟都唔得!我D煲又未洗又无人洗,几煮嘢呀!"

其实个客无话唔等得, 而且叫客人等等就得啦,理鬼理洗咩?

永远闹客人唔好企上门口块铁板,企翻出门口.