2022-08-27
#pb食在土瓜湾土瓜湾水泥风Cafe🖤早排去开土瓜湾 于是就去左呢间bookmark左好耐嘅水泥风Cafe🤪 开放式嘅店内环境采光度几好 窗边有个Cushion沙发位 打卡几好😍 佢早上8点已经开门 算系开得比较早嘅Cafe👍🏻.食物以轻食为主 有沙律、Bagel、Sourdough😋 价钱$50-$130不等 价钱偏贵🤪 另外佢仲有几款甜品、自家制芝士蛋糕、自家制咸批等 价钱$65-$85不等 都唔平🥲🔹牛油果三文鱼沙律🥗好色彩缤纷嘅组合❤️ 超级足料嘅沙律👍🏻 入面有足足一个牛油果、沙律菜、粟米粒、车厘茄、6-7块三文鱼😋 最特别系佢加左士多啤梨🤪 不过$130都少贵🥲🔹菠菜鸡肉粟米批🥧佢每日有一款自家制咸批😋 本身见到价钱$85都有少少惊讶 不过见到咁大件就更加惊讶🤪 烧香左舖面芝士 中间夹住大量菠菜鸡肉粟米馅 好食😍 佢个批底系薄薄地脆批底果种👍🏻 仲有黑醋沙律菜跟 好开胃🥰🔹菠菜烟肉芝士Bagel🥯系来自 @wingel.bagel 嘅Bagel😋 拎上手就觉得好重手😍 Bagel 口感够烟韧 好松软😋 入面嘅馅料好足料、好香👍🏻🔹Hojicha Latte🍵一上枱见到只色就觉
土瓜湾水泥风Cafe🖤
🔹牛油果三文鱼沙律🥗
🔹菠菜鸡肉粟米批🥧
🔹菠菜烟肉芝士Bagel🥯
🔹Hojicha Latte🍵
一上枱见到只色就觉得怪怪地🤔 饮落好似冇加奶咁 又唔太甜🤪 系饮到淡淡地嘅焙茶味🥲
🔹Dirty☕
正常发挥🤪
整体✨ 水泥风装修 + 开放式嘅环境几适合温习、工作 而且佢开得比较早👍🏻 食物价钱偏高 不过胜在够大份😋 食物、咖啡质素唔算十分惊喜🤪 住土瓜湾嘅朋友仔可以去帮衬下🥰
Out of Office
土瓜湾美善同里8号美怡大厦地下1-3号舖