2024-10-03 383 浏览
呢日中午揾食揾到黎土瓜湾本身谂住食果间印度菜 唔知系休息定执左笠最后为有转阵 揾左呢间区内群组推介既泰式小店点左个咖喱鸡髀面 黑船汤金边粉 同 泰式猪手来泰巷咖喱面(鸡)$60黎到见到好大一碗 而且仲跟左只鸡髀咖哩比较重椰香味 食落唔算好辣 面条自动配上粗面整体系走偏向泰北风味黑船汤金边粉(猪红,肉片)$60呢个船面汤式略为甜左小小 而且个金边粉面质唔够泰国食到咁烟韧弹牙好食泰式猪手 $99猪手都尚算妏得淋同入味不过我觉得佢切到每件肉size偏大同厚 咁样都影响左食落口感有差...#土瓜湾美食 #香港美食 ##香港泰菜 #泰国菜 #泰式美食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodieblogger #hkfoodshare #hkfoodielife #hkfoodieshk #thaifood #yumyum #yummyfood #thatsyigetfat #thatsyiget_thai
呢日中午揾食揾到黎土瓜湾

泰式猪手 $99
猪手都尚算妏得淋同入味
不过我觉得佢切到每件肉size偏大同厚
咁样都影响左食落口感有差
来泰巷咖喱面(鸡)
黑船汤金边粉(猪红,肉片)
泰式猪手
来泰巷咖喱面(鸡)