嚟到土瓜湾,本来想揾下有冇拉面好食,揾揾下见到呢间叫坐镇嘅中式拉面,见到menu几多选择,敢系土瓜湾开$100以上面店应该都有返咁上下,所以吸引左入去试下 🌟晚市一人精选套餐 前菜+主菜+饮品🌟前菜:黑醋鸡胸玉子沙律见到系鸡胸以为咁正沙律都有鸡胸!?咁咪会好饱!?上碟原来系鸡丝,沙律菜配以黑醋食正常发挥,建议可以多返少少鸡丝,因为得个3条真系有点小,仲要系鸡丝而已 主菜:坐镇红油樱花虾海皇汤面 $110卖相相当唔错,第一眼会俾五只鲜虾吸引左。另外亦有大量樱花虾作配料。饮落去个汤出奇地冇乜虾味,反而觉得似系好浓郁嘅鲣鱼鲜味加酱油味,有点难形容,但味道系浓郁嘅海鲜味。面系准山面,煮得都几弹牙及挂汁。海虾唔会柴,几爽口。整体嚟讲算唔错,成件事都好鲜,但建议个汤底嘅虾味如果提升返嘅话,会吸引及记忆点更多 前菜:芥末酱油渍青瓜青瓜加酱油渍味配以轻轻嘅芥末味,食落竟然会爆汁,几有惊喜,醒胃菜嚟讲算几创新 主菜:绵绵鱼肚云吞黄金鸡汤面 $112第一时间梗系饮汤先啦,个汤底都几重鸡肉及金华火腿味,唔会太咸而且算杰身。鱼肚都几易入口,索晒个汤汁劲juicy;云吞就不过不失;鸡肉都几厚身,ok滑,味道偏淡

🌟晚市一人精选套餐 前菜+主菜+饮品🌟
前菜:黑醋鸡胸玉子沙律

主菜:坐镇红油樱花虾海皇汤面 $110

前菜:芥末酱油渍青瓜

主菜:绵绵鱼肚云吞黄金鸡汤面 $112
第一时间梗系饮汤先啦,个汤底都几重鸡肉及金华火腿味,唔会太咸而且算杰身。鱼肚都几易入口,索晒个汤汁劲juicy;云吞就不过不失;鸡肉都几厚身,ok滑,味道偏淡。一啖面再配一羹汤食都算系几唔错
2024-11-03