🍣右口鱼边寿司💵48🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀顺带一提,前菜有沙律跟面豉汤,沙律🥗配黑醋,而面豉汤好鲜味,入面有蚬、海带、萝卜片,不过油左少少🤏🏻头大同朋友各嗌左2旧右口鱼边寿司🍣恕头大见识浅薄😂以为左口鱼系一种鱼🐟嘅品种,原来系有分鱼既左右口🤣右口鱼寿司用左特制嘅豉油腌,再烧鱼既表面,鱼既油脂比较重,放入口有入口即溶化既口感😍超好食😋另外,师傅握成一口寿司,令客人既食相带啲矜持🤪🦪矶烧帆立贝💵68🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀净讲摆盘赢咗成条街✨一粒巨大帆立贝一开为二,都仲系好大粒🤣经过烧熟既带子都保持爽口~🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🦀蟹膏豆腐💵48🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀一客豆腐有4旧,方便客人一口食👍🏻记得要趁热食,蟹膏豆腐劲重蟹膏味,口感又滑又溶化,配埋葱一齐食一流🤤头大一试爱上,真系超超超好食😋🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🐟间八刺身💵88🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀师傅将间八切到好薄身,非常考刀工🤓,配埋用木鱼花做既豉油,好特别,间八既口感有啲腍(系新鲜既腍)一啲都唔韧~✨建议点少少豉油好啦,因为豉油偏咸~🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🦪法国蚝💵28🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀法国蚝偏细只,食落都唔会好腥,海水味中带啲甜~🍱梦之丼💵2

🍣右口鱼边寿司💵48

🦪矶烧帆立贝💵68
🦀蟹膏豆腐💵48
🐟间八刺身💵88
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
✨建议点少少豉油好啦,因为豉油偏咸~
🦪法国蚝💵28
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
法国蚝偏细只,食落都唔会好腥,海水味中带啲甜~

🍱梦之丼💵298
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
梦之丼特别之处,就系啲带子配橙味🍊既醋一齐食,加埋食有种新清香橙既感觉😂但头大欢喜配酱油食多啲,超级足料🤤海胆好鲜甜,无腥味,通常用吞拿鱼蓉,餐厅就用三文鱼蓉😍好少见,加埋左口鱼边,添加左阵阵鱼既油脂香味👍🏻成个感觉劲幸福🥴

🍱花锦鱼生丼💵188
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
用一个日式风格既碗装住既丼,大大增加食物既视觉效果👏🏻 唔同类型既食材都铺满蛋黄既旁边,将蛋黄拮爆再捞混食,好有自愈感,口感浆浆地好满足🥴唔洗加豉油都够味,因为当中既蟹膏豆腐、玉子渍、三文鱼子,松叶蟹配埋其他材料带出鲜甜味,而珍珠米口感软熟加埋酱汁,带少少咸味,劲足料😍
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
☀️整体而言,老实讲头大都系第一次去土瓜湾🤣朋友食过梦之丼所以超推介,放工同朋友初试就爱上❤️
店铺灯光暗得黎带啲情调,配埋日文轻快歌,令客人有种轻松感觉🤪门口左边既座位可以望到师傅握寿司🍣,如果怕羞似头大既,就坐系侧边位影下相🤣
店员既服务真系一流,会推介同讲解食物既食法☺️另外,餐具既风格都好吸引客人眼球😚超有日式古代感,虽然食物价钱偏贵但质素绝对值得食😆头大会再同朋友再黎食!