2024-11-20
为食朋友仔带小编来开发土瓜湾美食😋👍🏼惊现平价又高质嘅串烧小店!顺路重有浪漫夜放闪打卡位,然后食埋糖水直落🥳!第一站首先来到离土瓜湾站数分钟路程嘅崇洁街,来专访share 呢间亲民小店:东日串烧一睇Menu 已经心心眼食预左可以放心尽佢!每款串烧10几蚊就已经食到! 重点唔系Hea 比你!每款嘅调味、卖相都放足诚意👍🏼一张order 纸比你拣清楚拣好分类,有鸡、牛、羊、猪肉、海鲜、小食及蔬菜类,更有其他自家特式炒饭,意粉乌冬等主食选择。四个人当晚就点左21款菜差唔多50串串烧,人均都只系$2百几😱👍🏼order 时先均一选择串烧辣度,先由海鲜类重点分享!烧海虾、烧鲜鲍鱼、蒜蓉烧鲜日本生蚝、锡纸蒜蓉粉丝花甲、多春鱼 及 蚝仔旺菜粉丝。只系上台的卖相已经俘虏左小编嘅评价👍🏼论色泽配料及调味明显睇到厨房落足心机。🦪鲍鱼、生蚝及海虾新鲜程度好靠当日来货,而做到鲜味爽口弹牙唔系间间串烧可以做到,加上小店细心准备了座热火炉,两款粉丝滚起个种热烘烘感觉秋冬会盛赞👍🏼🐓鸡肉类点了鸡肾、鸡软骨及大葱鸡肉,🥩牛肉类点了牛舌、安格斯牛肉串烧整体做到香口软腍调味上微辣惹味到位,值得赞赏👍🏼🐏纽西兰羊架十分巨型
为食朋友仔带小编来开发土瓜湾美食😋👍🏼
惊现平价又高质嘅串烧小店!
顺路重有浪漫夜放闪打卡位,然后食埋糖水直落🥳!
第一站首先来到离土瓜湾站数分钟路程嘅崇洁街,
来专访share 呢间亲民小店:东日串烧
一睇Menu 已经心心眼食预左可以放心尽佢!
每款串烧10几蚊就已经食到! 重点唔系Hea 比你!
每款嘅调味、卖相都放足诚意👍🏼
一张order 纸比你拣清楚拣好分类,
有鸡、牛、羊、猪肉、海鲜、小食及蔬菜类,
更有其他自家特式炒饭,意粉乌冬等主食选择。
四个人当晚就点左21款菜差唔多50串串烧,
人均都只系$2百几😱👍🏼
order 时先均一选择串烧辣度,
先由海鲜类重点分享!
烧海虾、烧鲜鲍鱼、蒜蓉烧鲜日本生蚝、
锡纸蒜蓉粉丝花甲、多春鱼 及 蚝仔旺菜粉丝。
只系上台的卖相已经俘虏左小编嘅评价👍🏼
论色泽配料及调味明显睇到厨房落足心机。
🦪鲍鱼、生蚝及海虾新鲜程度好靠当日来货,
两款粉丝滚起
个种热烘烘感觉秋冬会盛赞👍🏼
🐓鸡肉类点了鸡肾、鸡软骨及大葱鸡肉,
🥩牛肉类点了牛舌、安格斯牛肉
串烧整体做到香口软腍调味上微辣惹味到位,值得赞赏👍🏼
🐏纽西兰羊架十分巨型,调味上平衡了羊膻味,
令入哂味嘅羊肉变得惹味可口。
🐽豚肉明太子卷、豚肉泡菜卷
推介必点! 少有嘅款式令我地四位想再encore 嘅两款特色肉卷。
🫔烧豆腐皮京葱芫茜卷
第三款必点卷物,豆腐皮吸收哂酱汁味,
内里京葱及芫茜味道有新意,爽脆好味👍🏼
烧露笋竟然都有惊喜! 攞上手仙气飘出🤭
爽脆、外皮好脆咬开好湿润。
烧秋葵及烧蒜蓉茄子在正常表现之上👍🏼
蒜味唔算特别扑鼻,但要一赞控油嘅功夫,难得食茄子唔怕过油,令人特别欣赏。
🍢烧日本豆腐、烧台湾肠
口感同卖相都无令人失望,两款外皮脆身之外,
味道上食得出都落左唔少心机👍🏼
🍞烧面包系饱肚之选,将面包外皮烧得酥脆,
蜜糖薄薄在表面已经入味香口好食。
就连烧饺子都咁靓仔,真心佩服!👏
📌整体系今年食过价钱最合理,味道卖相控油及调味上都攞满分嘅串烧小店!
所以一定要介绍比大家去支持。
温馨提示,佢地星期日休息,平日开到夜晚2点啊。