2024-08-12
呢晚喺土瓜湾遇见呢间叫做遇见您嘅小店 择日不如撞日 咁难得遇见 就入去食个晚饭😂野菌忌廉酥皮浓汤配松露油呢个系店员推介 果然冇介绍错🍄 入面嘅野菌忌廉汤真系好浓郁 一切开个好香牛油味嘅酥皮嘅时候 入面嘅菇味冲晒出黎🥰 口感丰富 入面有一粒粒嘅野菌粒粒 钟意饮蘑菇忌廉汤嘅朋友一定好满意🫢藜麦低温鸡胸沙律藜麦沙律份量都几足够 入面除咗有蔬菜同埋藜麦之外 仲有洋葱 车厘茄 青瓜🥒 所以食落口更加清新 就系隔离嘅低温鸡胸 size好大 而且入面仲keep住好多肉汁 系一片好嫩滑嘅鸡胸肉🐥 自家秘制火山排骨系店铺嘅招牌菜 我地两个人只系嗌份细嘅已经够晒☺️ 有三大件排骨 排骨嘅质地好软腍 而且食落好有肉味🐷 呢度嘅火山排骨好重蒜味 用手套食更加有风味 个人觉得如果再辣多少少就更加惹味😝水牛城鸡翼呢度嘅鸡翼全部都好大只 鸡翼嘅外皮炸得好香脆 外脆内软 入面仲好juicy 而且摆盘都几唔错👍🏻 鸡翼嘅酱汁带少少酸辣 系一个几开胃嘅小食🌶️鸭屎香手打柠檬茶冇谂过呢一间西餐都会有茶饮店出名嘅鸭屎香手打柠檬茶 所以嗌咗一人一杯🍋 手打柠檬茶就算冇嗌少甜 味道都唔会好甜 茶底仲好香添呀🍵呢间小店嘅菜式都几有特色
野菌忌廉酥皮浓汤配松露油
藜麦低温鸡胸沙律
自家秘制火山排骨
水牛城鸡翼
鸭屎香手打柠檬茶
呢间小店嘅菜式都几有特色 感受到餐厅嘅用心😉 大家嚟开呢头都可以试吓啊