2021-11-22
是日同honey去到土瓜湾的梦之丼,见到门口都有好日式的感觉,职员服务都唔错,好有水准同honey点左个佢地出名的花锦鱼生丼,另外配套餐同埋加个蟹子沙律,在餐厅见到如果like fb就会有三文鱼刺身,like ig就会有带子刺身~~面豉汤,沙律佢地的面豉汤真的有蚬肉,另外唔会死咸~~真的原汁原味,另外套餐可以配汽水,三文鱼刺身,带子刺身~~虽然系like fb & ig,但佢地给的三文鱼刺身,带子刺身都唔会好hea,入口新鲜无得输~~蟹子沙律蟹子沙律真的honey最爱,来到都会叫一碟,爽口的青瓜丝加埋蟹子,真的好唔同~~~花锦鱼生丼花锦鱼生丼当中有有三文鱼粒、白身鱼粒、赤虾粒、右口鱼边粒、金蟹子、三文鱼子、樱花虾粒、蟹膏豆腐、青瓜、甜蛋、玉子渍、松叶蟹丝、蚬肉等等好多不同的配料,另外都会有埋蛋黄捞埋食,加埋佢地特别的醋饭真的好有口感,一整碗都有配料同饭的口感,真的食到底都仲会有配料的口感,份量刚刚好,honey都话哩间的日本料理真的唔贵又好食。
见到门口都有好日式的感觉,
职员服务都唔错,好有水准
面豉汤,沙律
佢地的面豉汤真的有蚬肉,另外唔会死咸~~真的原汁原味,
另外套餐可以配汽水,
三文鱼刺身,带子刺身~~
蟹子沙律
花锦鱼生丼