2024-10-08
自从土瓜湾开左地铁站就多左黎揾野食今次同屋企人黎左启岸试新餐厅餐厅系支持本地农作物既取菜点 屋企人早一日先订台, 订台时店员已热心想提前帮我地点餐一人餐可以加$40 配小食/沙律+饮品餐厅店员推荐沙葛沙律有D似食紧青苹果 甜得黎又爽口$98瓜瓜菜菜炒粒粒粉粒粒粉系细粒既意粉, 似长米饭, 好烟韧感觉系食紧配瓜果既炒饭$88洋葱芝士蕃薯天贝包呢个系素食汉堡,天贝系将黄豆加入少孢根霉菌发酵后豆制品既健康食品,想高蛋白质制作过程比较繁复,如果唔食牛又想无罪恶感咁食汉堡就系佢啦!$108 牛油果生菜炸软壳蟹包足足有一整只软壳蟹系包里面,牛油果同生菜减轻返油腻感,如果可以多啲汁会仲好!$138 手打牛肉汉堡店舖主打既手打牛肉汉堡好juicy$56 盐酥菇菇既种类好多,鸡髀菇金菇秀珍菇都有呢$46 炸薯条薯味好重 好香口 $66 陀地西多呢个系焦糖花生粒配花生酱味雪糕既西多西多好酥脆,继ikea 花生酱味雪糕之后又多一个食花生酱味雪糕既地方原来餐厅人手不足, 会收起甜品既餐牌,虽然如此, 去到counter 问店员都愿意落甜品
今次同屋企人黎左启岸试新餐厅
餐厅系支持本地农作物既取菜点
屋企人早一日先订台,
订台时店员已热心想提前帮我地点餐
一人餐可以加$40 配小食/沙律+饮品
餐厅店员推荐沙葛沙律
$98瓜瓜菜菜炒粒粒粉
粒粒粉系细粒既意粉, 似长米饭, 好烟韧
感觉系食紧配瓜果既炒饭
$88洋葱芝士蕃薯天贝包 呢个系素食汉堡,天贝系将黄豆加入少孢根霉菌发酵后豆制品既健康食品,想高蛋白质制作过程比较繁复,如果唔食牛又想无罪恶感咁食汉堡就系佢啦!
$108 牛油果生菜炸软壳蟹包
$138 手打牛肉汉堡 店舖主打既手打牛肉汉堡好juicy
$56 盐酥菇
菇既种类好多,鸡髀菇金菇秀珍菇都有呢
$46 炸薯条
薯味好重 好香口
$66 陀地西多
原来餐厅人手不足, 会收起甜品既餐牌,
虽然如此, 去到counter 问店员都愿意落甜品
题外话/补充资料:
*留意返, 本身餐厅无生日牌同蜡烛提供, 自行准备系会帮你手插上去送上台*
餐厅本身无收加一服务费, 有个TIPS BOX 系counter