2023-09-06 128 浏览
好日都唔入去元朗,今次晏昼时间去到,就拣咗呢一间土耳其小城去食lunch,因为打完10号风,当然唔可以待薄自己,我地就带咗个二人餐:分别有:1)印度烤饼🫓2)浮云沙律🥗3)南印度马萨拉鸡4)鸡肉洋葱圈5)脆皮鲜奶卷7)热咖啡8)印度奶茶首先上黎嘅浮云沙律打开呢一餐嘅大门,之后就有两款小食分别系鸡肉洋葱圈同脆皮鲜奶卷,去过呢啲中东地方都知道佢地当地人系好钟意食呢啲香口嘢,我地当然都要试下啦,so far两样都炸得好脆身,而且份量好多。印度烤饼配上马萨拉鸡嘅酱汁真系特别开胃,但其实我同另一半都已经好饱🥹最后另一半就当然嗌佢每日最爱嘅咖啡(而唔系我🥹),我就嗌咗杯冻嘅印度奶茶消消暑,而呢杯奶茶抵赞个位系唔甜,好清爽。虽然睇返呢一间土耳其小城有两间分店,但其实都系主打做返街坊生意,而佢地嘅侍应亦都系啲外籍人士,餐厅嘅装修亦都包留住中东嘅气息,我地食紧饭嘅时候,一直都有好多客人黎食,所以如果黎食嘅话,就记住早少少黎攞位食啦。😋
1)印度烤饼🫓
2)浮云沙律🥗