2020-04-09 196 浏览
最近系土记发现一间小食店有卖麻辣烫,麻辣烫呢样野系我对上一次系内地食过,但系都隔左好耐,好挂住个味道,依家终于可以感受返个味道啦。咁呢间麻辣烫嘅玩法就系要拎个兜,去装你想食嘅食物,而我今次就夹左好多食物,夹完就比店员去处理。其实呢碗野超丰富,我都叫左差不多七八种食物,例如个台湾肠,食落同个辣汁又几夹,因为平时食开都系烧嘅多,因为台湾肠本身自带甜味,浸过辣汁黎食确实系另一种风味。逢亲食辣野,我都好钟意叫蔬菜类,因为佢地好索到啲辣汁,令到成件事好刺激。以呢个萝卜为例,佢够淋够入味,筷子夹落去唔会散开,呢样可以话系必食之选。呢个牛丸真系有惊喜,佢愈食愈有牛肉味,因为坊间其他铺头卖嘅牛丸未必用真材实料,而呢个就唔同,值得食呀。而芋头都要赞一赞,因为佢食落够粉,唔错唔错。呢间店我相信会有下次,因为我好钟意呢间嘅麻辣烫,食物选择丰富,辣汁味道好,而呢类小店系值得支持。

而芋头都要赞一赞,因为佢食落够粉,唔错唔错。