2019-02-13
原来小丸子对上一篇食评已经系6年前即系小丸子已经老左6岁(好可怕既数字)人大左记性都差左,系时候好好记低一下自己食左D咩落肚亦想记录一下蕃茄夫妇既美食地图,第时老左可以回味一番好彩去之前openrice一下原来之前去既西营盘分店已经搬左黎坚尼地城如果唔系就白行一趟兼且蕃茄太太可能会变左炆姜新分店既拎位方式由从前既人手写飞仔,变左做自动化机器星期二约7点几去到,大约等左40分钟入得门面大左,所以挂多左灯牌仔,令台湾夜市风味更加浓郁店内装修亦不失古早味,有唔多唔少既旧玩具,铁皮挂牌作为装饰品暗暗既黄灯令食客彷如罝身于夜市,不过略嫌位置有D迫,同其他食客好close咁但夜市就系咁啦(我唔好咁高要求好无)最正既系店内有一档档"鲁肉饭" "面线" "珍珠奶茶" 档口令我谂起最钟意去既师大夜市二人order左2碗饭,2个小食同一杯野饮盐酥鸡$35份量正常,但椒盐味唔太够,好彩够热新鲜炸起,不过不失,过下口瘾可以试试肉松起司蛋饼 $30蛋饼皮够软身,肉松份量唔算姑寒,加左溶溶地既芝士重点系我食到好似有美乃滋?令成件事更加夹但蕃茄先生就话觉得蛋饼无咩味,我又唔觉㖞上:阿元鲁肉饭$39 ,下:鲁肉饭$2
即系小丸子已经老左6岁(好可怕既数字)
人大左记性都差左,系时候好好记低一下自己食左D咩落肚
亦想记录一下蕃茄夫妇既美食地图,第时老左可以回味一番
如果唔系就白行一趟兼且蕃茄太太可能会变左炆姜
新分店既拎位方式由从前既人手写飞仔,变左做自动化机器
星期二约7点几去到,大约等左40分钟入得
门面大左,所以挂多左灯牌仔,令台湾夜市风味更加浓郁
但夜市就系咁啦(我唔好咁高要求好无)
令我谂起最钟意去既师大夜市
二人order左2碗饭,2个小食同一杯野饮
蛋饼皮够软身,肉松份量唔算姑寒,加左溶溶地既芝士
重点系我食到好似有美乃滋?令成件事更加夹
但蕃茄先生就话觉得蛋饼无咩味,我又唔觉㖞
上:阿元鲁肉饭$39 ,下:鲁肉饭$29
两份价值相差$10,分别在于有半只卤蛋&2条菜心同埋饭份量多D
所以男士应该食阿元鲁肉饭先会够饱喔
台湾珍珠米索唒D肉汁,捞匀后加下2块酸酸萝卜 好开胃
呢度系比较粒粒分明,肥瘦肉平均,而且份量唔少(夹左好多比蕃茄先生)
台湾果D系一pat pat,口感湿D
不过点有得比丫,台湾个价钱都平好多
珍珠奶茶 $23 正正常常,珍珠可以再烟韧D会好D
总括野食味道你话好好好出众就唔系
但正常野食加个气氛好地道,都足以令我再帮衬啦系咪先