最近同铁饭脚出街食饭,佢对餐厅嘅要求越嚟越要高,话唔想俾智商税🙈💸 Ok,难我唔到嘅~ 最近就喺旺角食过一餐铁饭脚都认证好抵食嘅2人晚餐😆 餐厅位置喺朗豪坊L2个层,平时路过都唔觉会有餐厅嘅存在,但原来!喺Salon入面有个劲打卡able嘅秘密花园🥰🪴/𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 𝑺𝒆𝒕 (𝒇𝒐𝒓 2 ) ($338)➿ 西班牙风干火腿配烤菠萝 平时perma ham多数都钱配搭哈密瓜🍈 但系我觉得配烧菠萝🍍更加加分✨ 烧菠萝酸酸甜甜嘅味道好开胃🤤➿ 松露忌廉牛肝菌意大利粉 好creamy的意粉🍝 松露味道都几浓郁,意粉弹牙👅 不错!➿ 白酒煮蓝青ロ锅都系走creamy路线嘅白酒蓝青ロ锅😋 蘸法包食一流~ 冇开唔到口嘅蓝青ロyeahh😎➿ 海陆滋味海陆有:开边虎虾🦐 牛扒🥩 两色意瓜🥒 车厘茄🍅 幼薯条🍟 食到去呢碟,已经几饱了,又觉得好满足,因为食咗好多唔同嘅嘢😋➿ 鲜果雪糕杯雪糕几甜,冇咩特别~ 但我欣赏佢嘅形状,perfectly圆!😍 ➿ (热)菠萝热情果乌龙茶$48可追加沙律🥗/ 蘑菇汤/ 指定饮品 (其中两客) 我哋加咗呢杯好有果味嘅乌龙茶,入边浸住个茶包,店员贴心地添咗暖水,而依然有果

𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 𝑺𝒆𝒕 (𝒇𝒐𝒓 2 ) ($338)
➿ 西班牙风干火腿配烤菠萝

➿ 松露忌廉牛肝菌意大利粉

➿ 白酒煮蓝青ロ锅

➿ 海陆滋味

➿ 鲜果雪糕杯

➿ (热)菠萝热情果乌龙茶
$48可追加沙律🥗/ 蘑菇汤/ 指定饮品 (其中两客) 我哋加咗呢杯好有果味嘅乌龙茶,入边浸住个茶包,店员贴心地添咗暖水,而依然有果香☺️🍍

另外我地睇小咗个二人set,另外仲一早叫咗👇🏼
➿ 小食拼盘 ($128)
呢个拼盘都几fusion,有几重香茅味又几辣嘅泰式辣肉肠🌭、轻易拉丝嘅Mozzarella Stick🧀、辣脆单骨鸡翼、泰式辣肉墨西哥脆脆🇲🇽 中间仲有沙律🥗解解腻~

➿ 𝑻𝑯𝑬 𝑷𝑶𝑵𝑻 田园蛋糕 ($79)
呢个Tiramisu嘅造型同餐厅环境完全冇违和感☺️ 钟意佢嘅底部加咗几多杏仁片同埋脆米小方块,口感丰富咗好多~

➿ 焙茶鲜奶 ($40)
系奶香味比较突出嘅焙茶latte☕️