2015-12-21 142 浏览
旺角一直以来比我既感觉都系好嘈好多人,好多餐厅都系赶鸭仔既形式限住你食几耐,所以我好少会约朋友去旺角食饭。今日同朋友去开旺角潮特买野,路过广华街既时候,发现转角位有间设计modern又清新既cafe,仲有外国人坐响窗边位置饮住咖啡上紧网...呢一刻我觉得自己身处中环,令我有入去试一试既冲动。我同朋友睇过门口既餐牌,价钱合理,于是我地就入去拣左窗边既位置坐。我最钟意既就系一坐低就问店员有咩好介绍,唔使自己谂得咁辛苦!好友善既店员哥哥即刻介绍左相信好多年青人一听到都尖叫既芝士系列:双式芝士焗薯条;流心芝士鸡柳;美式三重芝士汉堡!双式芝士焗薯条$68店员一黎到既时候我忍唔住大叫:好大份呀!! 薯条卖相十分精美,上面既芝士酱呈半溶既状态,令每条薯条都沾有香浓既芝士。刚炸起既薯条外脆内软,好有口感,上面既芝士酱香浓而唔会令人食完有好饱滞既感觉,建议大家尽快趁热食,冻左既话d薯条会比芝士痴实晒咁就唔好啦!流心芝士鸡柳呢一款系店员话最新推出既菜式,鸡柳外层炸得金光,本来以为无咩惊喜,点知我轻轻切开既时候,入面既芝士就一涌而上,呢一刻我又兴奋地望住我朋友,佢应该以为我傻左啦哈哈。鸡柳质感嫩滑,旁边附有
双式芝士焗薯条$68
双式芝士焗薯条
双式芝士焗薯条
流心芝士鸡柳
呢一款系店员话最新推出既菜式,鸡柳外层炸得金光,本来以为无咩惊喜,点知我轻轻切开既时候,入面既芝士就一涌而上,呢一刻我又兴奋地望住我朋友,佢应该以为我傻左啦哈哈。鸡柳质感嫩滑,旁边附有沙律酱和芝士酱,我比较钟意伴碟既芝士酱,比鸡柳内的芝士更带咸香和浓郁。
美式三重芝士汉堡 $138
重点黎喇! 呢个系我地期待已久既巨型芝士汉堡。从相片已经见到,芝士完全包围住中间既牛肉。牛肉煎得恰到好处,充满肉汁而带有牛肉味。而其他配料亦十分充足,蕃茄青瓜椰菜丝新鲜爽脆,减低肥腻感。伴碟既薯条亦系新鲜即炸,十分香脆。
美式三重芝士汉堡
甜品方面,我地试左两款最新推出既苹果挞同柠檬挞,两款都好有惊喜!本来我对柠檬挞无咩期待,点知一切开既时候,挞既外层非常酥脆,而中间既柠檬酱好creamy滑溜,有流心既感觉,柠檬味道好突出而清新,食完burger食真系好啱!
柠檬挞
另一个苹果挞,我钟意将大大粒既苹果肉加埋上面既脆脆一齐食,好有口感。呢两款甜品比起主菜更令我印象深刻,而每款都只系四十几蚊,所以大家记得留肚食甜品呀!
苹果挞
最后我同朋友享受左两个几钟,餐厅环境好舒服又宁静,又可以坐响窗边位置欣赏街外风景,而食物方面又能够感受到厨师既心机同热诚,性价比咁高既餐厅实属难得一见。
柠檬挞