2021-03-31 136 浏览
在迷惘紧今晚唔知食咩好时,在街头闻到阵阵九层塔和香浓的泰越汤底味道,脚步被吸引住,并逐步走近餐厅。行近时,发现都几多人等紧位同外卖,所以我都立即去试试佢!🍜<牛肉船面 $58 (牛丸、牛腩)><猪肉船面 $56 (猪肉丸、猪肉片)>两碗面既牛骨汤底都好浓郁,金边粉熟得啱啱好,不太𣺉或太生硬。在同一汤底下,牛丸猪肉丸味道都差不多,只是牛丸较为爽口少少。相比之下,牛腩比猪肉片入味,其他都差不多。。。每碗船面都配上芽菜、通菜、花生碎、炸猪皮。正!平时比较少地方有炸猪皮,而且份量刚好。🧆<阿叔拼盘 大$98>(酸辣无骨凤爪、香茅鱼露鸡翼、红咖哩鸡翼、精选糕点)个人感觉无乜特别,价钱定到进取,下次会省下这份钱😌🍍<香茅菠萝特饮 $28>大伏!饮落口有阵鱼腥味🥴 唔知会唔会只是个意外,或是呢个组合既特色味道?
🍜
<牛肉船面 $58 (牛丸、牛腩)>