2016-09-18
是晚收工后急急脚到铜锣湾,避开最多人搭地铁既时候,就系为左食西餐 大排档是西餐 又是大排档,冲突既名字知道呢间餐厅好出名,所以一早book左仲要book 6点半,唔洗逼一出电梯就会见到招牌,左手面招牌既灯会由红色变蓝色!我系门口影左几张相,男友问系埋每一只色要影一张相😅虽然第一次黎,但对招牌唔陌生,因为book之前已经有睇下open rice 既食评!始终系庆祝我地一起的第68个月餐厅既装修简单,完全配合佢个名!大排档!整个气氛就好似食紧fusion!门口摆住两张怀旧既木椅、墙上怀旧既画、配上餐厅内既吧台、提供既食物系西餐~ 很有惊喜然而我最欣赏的是食物既质素是晚我地简单地叫左个二人餐($888)首先上台既系海鲜拼盘!包括:4只生蚝、4只虾、2只日本刺身带子、2只饱鱼、圣子刺身甚丰富生蚝有两只黎自美国,两只黎自法国! 喜欢黎自美国的,肥味大只!味道较淡!有人会喜欢法国的,因为其锈味!个人觉得鲍鱼是整个海鲜盘最最出色的其肉质弹牙,结实!而且用了特别既汁去泡制,突出鲍鱼既口感带子就不过不失,第一次唔系配豉油wasbi食,而系点上芥茉酱,几特别!虾就好新鲜!肉质弹牙圣子刺身比想像中有口感呢度
知道呢间餐厅好出名,所以一早book左仲要book 6点半,唔洗逼 一出电梯就会见到招牌,左手面招牌既灯会由红色变蓝色!我系门口影左几张相,男友问系埋每一只色要影一张相😅
虽然第一次黎,但对招牌唔陌生,因为book之前已经有睇下open rice 既食评!始终系庆祝我地一起的第68个月 餐厅既装修简单,完全配合佢个名!大排档!整个气氛就好似食紧fusion!门口摆住两张怀旧既木椅、墙上怀旧既画、配上餐厅内既吧台、提供既食物系西餐~ 很有惊喜
然而我最欣赏的是食物既质素是晚我地简单地叫左个二人餐($888) 首先上台既系海鲜拼盘!
虾就好新鲜!肉质弹牙
圣子刺身比想像中有口感
配上honey wasabi 更添滋味!
肉汁保留左!粉色的牛肉,唔系厚切的,则边既根位呈啫喱状,原全不用避开黎食~实属唔错既牛
另一欣赏既地方系配菜,有薯泥收埋左系调味酱汁后面😂😂 薯泥加左牛油好滑身,滑得黎口感好足,皆因佢有薯仔粒系入面,时而食到薯仔,时而食到薯泥
两人买单1000蚊有找! 实属中价!餐厅唔错!相信费用大多用于食材方面以咁既食物质素,好满意了
整体黎讲:
食物质素高