2018-08-27
广东道上的一片小宁静😶😶😶😶😶😶😶😶 位于闹市中的广东道, 一般人都会认为系比较高级嘅地方, 就算有食肆都系比较昂贵嘅。今日泥到广东道嘅流尚坊畀大家另一种感觉—入到门口就俾种简约的木系设计吸引, 虽然 朴素 但有种很舒服嘅感觉 ***********************前菜:白酒青囗忌廉汤忌廉汁作汤底,味道甜中带点配十分开胃,而且汤既味道分明。使人饮完—啖又一啖😋😋 **************************主菜:西斑牙黑毛猪串烧配甜薯条,店员一上菜时已经被呢一种菜 吓呆😂😆 因为单单卖相摆设已经好吸睛😍😍讲下猪肉先 :肉感juicey,嫰囗当你切过猪肉嘅时候你会见到有啲肉汁流出嚟😋😋卖相同味道,简直攞满分另外 值得一提嘅系,坊间配菜,只系普通薯条依到系用蕃薯作薯条配搭猪肉串,互相挥咉各有特色************************明太子蟹肉意粉明太子份量多,蟹肉都不少,意粉creamy ,带子好多呢一份意粉嘅比例真系好好,其实人哋出面好多都系明太子嘅份量比较少😣😣但呢度真系落足料*************************值得一提嘅系呢间铺头嘅员工好友善😚
今日泥到广东道嘅流尚坊
畀大家另一种感觉
***********************
前菜:白酒青囗忌廉汤
忌廉汁作汤底,
味道甜中带点配
十分开胃,而且汤既味道分明。
使人饮完—啖又一啖😋😋
**************************
主菜:西斑牙黑毛猪串烧配甜薯条,
讲下猪肉先 :肉感juicey,嫰囗
当你切过猪肉嘅时候你会见到有啲肉汁流出嚟😋😋
卖相同味道,简直攞满分
另外 值得一提嘅系,
坊间配菜,只系普通薯条
依到系用蕃薯作薯条
配搭猪肉串,互相挥咉各有特色
************************
明太子蟹肉意粉
明太子份量多,
蟹肉都不少,
意粉creamy ,带子好多
但呢度真系落足料
*************************
值得一提嘅系呢间铺头嘅员工好友善😚😚😚
店员主动替客人更换碟子,
及倒水,服务加分
如果放咗工想揾朋友聚下倾下偈,呢度系一个唔错嘅选择😄环境阔落宁静