因为订左iPhone 关系, 今日放工嚟左铜锣湾! 怀着兴奋嘅心情去攞机, 当然喇❤️ 黎得铜锣湾, 当然顺便食埋晚饭, 就随随跟著马路行到SOGO附近.... 觅食途中又再一次被旁边的那个养眼嘅布甸狗餐厅吸引住🙂 之前已经试过布甸狗餐厅, 所以不再作考虑, 不过在旁嘅澳门逸园中心门外有多名姐姐渣住广告牌, 示意呢度有几间嘅楼上餐厅.. 一看之下原来New York Diner 既铜锣湾分店正正开喺呢度, 竟然系忙忙人海入面揾到您❤️😍 一看之下已经锁定目标喇! 饿着肚皮既我已经迫不及待冲上去2楼睇下有无位😂😂😂虽然系平日晚上, 不过已经坐满左8, 9成客人😨幸好既系恰巧有张枱系冇人的, 所以唔使等位就已经可以入座, 真好彩😄👏🏻👏🏻👏🏻简约嘅装修, 配上霓虹灯嘅设计 另外有个"粒"位好有气氛, 不过可惜影唔到相🙁窗外景色Ocean Seltzer 海洋梳打🍹 $38呢杯饮品真系又靓又大杯!!!😍😍😍 厄LIKE真系一流!!!😂靓靓既蓝色海洋, 绿色既薄荷叶, 而且仲有2条系海豚仔系海中畅泳🐬~~~真系同佢个名一样~ Ocean Seltzer☺️蓝色其实系蓝柑桔梳打, 味道唔会好甜, 而且

饿着肚皮既我已经迫不及待冲上去2楼睇下有无位😂😂😂
虽然系平日晚上, 不过已经坐满左8, 9成客人😨

窗外景色
Ocean Seltzer 海洋梳打
Ocean Seltzer 海洋梳打
Ocean Seltzer 海洋梳打🍹 $38

蓝色其实系蓝柑桔梳打, 味道唔会好甜, 而且入面仲有椰果肉 同 蓝莓

以$38黎讲既饮品有咁大杯的确好抵饮!👍🏻👍🏻👍🏻
American Scientist Seltzer美国科学家梳打🍹 $42

3支试管饮品, 分别系蓝柑桔, 草莓🍓 & 普通梳打

如果单饮草莓果个真系好甜, 不过加埋落杯梳打入面味道就适中, 而且可依照个人口味落多/少

蓝柑桔同海洋梳打既味道系一样! 不过因为多左草莓试管所以多左草莓既口感, 味道唔错啊!😊😊😊👏🏻
黎得美式餐厅, 当然食佢地呢度既主打菜式 – Burger🍔

因为男朋友对牛肉极之喜爱, 所以叫左一个Double Cheese Beef Burger
President Double Cheese Beef Burger 总统双层芝士牛肉汉堡 $118

Burger卖相好吸引! 两层牛肉汉堡中间夹杂住芝士, 红洋葱, 蕃茄🍅, 酸瓜 & 生菜🌱, 如果2个轻食既女仔真系一人一半Burger 都够饱!!
Burger既包皮有事先煎过 / 烤制过~ 而且内里有加上牛油, 食落外层都比一般既汉堡包香口~~~

除左面包特别之外, 仲食得出内里有2层不同口感既邪恶芝士~😈😈😈

其一芝士看似事先放系牛肉汉堡既底部轻煎过, 食落冇咁腻, 而且芝士同牛肉融为一体, 同汉堡一齐食

增加左原有既层次口感!! 😍😍😍❤️而另一芝士就呈现半融状态, 如比较下个人较爱前者~~😁

双层牛肉汉堡既肉真系好多, 真系岩晒我男朋友呢d食肉者!! 😂😂😂👍🏻 食落啖啖都系肉口而且好juicy好多肉汁!!😳

幸好中间有夹杂住适量既红洋葱同蕃茄等蔬菜, 所以食起上黎唔会觉得太腻口👍🏻😋😋

不过始终太大个喇~~~ 食起上黎唔似一普既汉堡可以一口试晒所有既配料, 呢点令我有d遗憾..😔
除此之外, 2个食品另外会配上薯条 / 薯角🍟

New York Dinner为保持食物3质素, 所以所有野食都系即叫即炸, 估唔到连薯条薯角都一丝不苟, 为求新鲜热辣送到枱面! 😀😀😀👍🏻

薯角食落内里既薯仔呈粉粉地既状态, 外脆内软

💁🏼特别一赞既系呢度点薯条薯角并唔系用上一般既普通茄汁, 而系特制既茄蓉

茄蓉呈杰身既状态, 味道比一般茄汁更浓味! 而且没有名上过量既糖, 所以食起上黎真系又好味又健康~~~👏🏻

为左呢个酱汁真系唔介意食多几条薯条同薯角!!!!😋😋😋❤️
N.Y. Roasted BBQ Pork Ribs 美式酱烧猪肋骨🍖 $198

食完个包之后其实都已经有少少饱饱地, 呢个猪肋骨气势真系好强劲!!😱😱😱😱

真系唔好睇少佢~ 大大少少既猪肋骨起码有10条! 而且配埋薯角真系好鬼多~~~

猪肋骨以美式酱烧煮, 味道唔会过咸! 虽然系猪肋骨, 不过肥瘦适中, 食落肉质好细嫩 Yummy☺️☺️☺️👍🏻

真系好丰盛既一餐!! 因为份量都比较大份, 2个人叫2份真系未必食得晒, 适合叫埋一大班好友一齐Gathering❤️
2016-10-26