2023-12-21
同朋友去开vwalk,见到呢间小铺头,出名系做外卖既,同朋友买佐外卖再系附近坐低食下野倾下计就最舒服啦。我试佐佢地既碎蛋沙律牛油果酱三文治真系食完令人心情大好👍🏼😊!头先试咗一份,个三文治做法简单,但滋味丰富,好适合当早餐或者午餐食😋。首先个碎蛋沙律做得啱啱好,啲蛋蛋黄香浓,加埋少少沙律酱,滋味够晒,而且唔会太重口😄。然后,牛油果酱就真系太正喇,幼滑嘅牛油果与新鲜既柠檬汁完美融合,酸酸地带出清新感觉🥑🍋。个三文治层次分明,咬落去既时候啲面包外脆内软,同啲馅料正好形成对比🥪。牛油果既绵滑、碎蛋既香浓,配合得天衣无缝😍。再配杯热辣辣嘅咖啡☕️或者冰冻既果汁🥤,简直系完美既组合。每一啖都令我觉得特别满足,简直想即刻叫多一份😉!同埋呢款三文治look得嚟好健康,食落都唔会觉得罪恶感,尤其对于注重健康饮食既人士嚟讲,真心推介👏🏼!作为一个三文治爱好者🥰,我真系要大赞个厨师既手艺👨🍳,下次一定会再嚟食,同时推荐畀我啲朋友👫。总之如果你想食啲轻松,又唔失美味既早餐或午餐,碎蛋沙律牛油果酱三文治绝对值得一试🙌🏼!朋友试佐打抛猪肉太阳蛋饭,猪肉口感非常嫩滑,配埋洋葱豆角呢啲配料,口感更丰富,再笃穿只太阳
环境黎讲呢度虽然唔多坐位,而且都系户外既坐位,但系都感觉好chill好舒服,就算唔买走系呢度食都好好!