2024-07-20 1450 浏览
几咗好朋友见面,拣到呢间近期比较人气嘅西餐厅🍴,主打西班牙🇪🇸菜式,打亦有安排其他国家嘅食物。店面唔算大但都坐到满满,今时今日嘅香港🇭🇰都已经好难得🤓———————————————————————————.🍽️西班牙乳猪🐽💬卖相同味道都唔错,猪皮系香脆而且肉嫩,果然系西班牙🇪🇸食物比较拿手🤓.🍽️帕尔玛火腿辣肉肠冻盘💬前菜无咩好选择,款式唔多,叫咗份Cold Cut,不过感觉份量很少,几个人分唔够喉🤓.🍽️蓝青口柠檬芫茜诺曼第汁💬感觉每款菜式份量都比较偏少,可能想大家可以食到多几款唔同嘅食物。蓝青口煮得刚好,无过火至干同韧🤓.🍽️西班牙🇪🇸海鲜饭🥘💬其实系有点期待,因为因为好食嘅西班牙🇪🇸大镬饭真系好正。但端上枱感觉好似唔系好大镬,因为真系比较细盘,海鲜无偷工减料,挤满晒个盘之上,感觉有点怪怪的,可能真系太大食,唔太满足🤔.🍽️普罗旺斯烤茄子🍆💬临尾要翻兜多一转,叫咗个茄子🍆前菜,谂谂吓前菜系唔饱,不过都几好食😅.🍽️美国🇺🇸黑安格斯肉眼排伴蒜烤野菜💬终极加单!今次食到去美国🇺🇸,叫多份牛排🥩先至感觉到满足。牛排果然系几好,连配菜都一样出色。不过想全餐都系西班牙🇪🇸美食就好似有少少难🤓

———————————————————————————
🍽️西班牙乳猪🐽