1K
2022-06-28 132 浏览
踩单车嚟到大埔,大家明明话冇咩胃口,饮杯嘢就算,结果经过大埔牛脾气,和风格调,加上地区嘅亲民价钱,不如坐低食吓嘢,顺便休息吓,再继续行程啦。餐厅嘅面积虽大,但完全唔会有压迫感,非常舒服,完全有旅行嘅感觉呀!三文鱼鳍小食就叫咗三文鱼鳍,外脆内软,非常香口, 重点系唔会油淋淋,最啱就系配番杯日本啤酒再同朋友边倾偈边食啦!汁煮猪软骨饭所有主食都配埋沙律同饮品,价钱亲民,性价比高,所以我哋就一人一个餐啦!汁煮猪软骨煮得好香好入味,软骨部分有嚼口但完全唔会硬,肉质索晒汁,入口即化,精华所在当然系个汁啦,拎嚟送饭一流!吉列芝士猪扒饭吉列猪扒即叫即炸,所以好香脆,而且入面夹住芝士,食嘅时候可以拉丝之余,令吉列猪扒增添层次呢!除咗吉列猪扒之外,旁边嘅蛋包饭充满蛋香,上面铺满咸香十足嘅明太子酱,令味道更为丰富。估唔到饭底都有惊喜,厨师特意将日式烧汁混系白饭度,将多种味道加埋一齐,原来非常夹架!

三文鱼鳍

汁煮猪软骨饭