2024-04-30
难得呢两个星期工作无特别安排,梗系要花啲时间关顾吓屋企两老🤭 一早谂定呢晚一齐去食韩式辣豆腐锅嘅我,临收工收先到老妈子嘅指令,话老窦要求转軚😅 要食返啲地度风味㖞‼️一向顺得人嘅我,梗系就晒佢啦🤭🤭原来老窦呢晚系想嚟「豪园面家」食佢至爱嘅 #云吞面 😏 餐厅以全落地玻璃设计,望落去地方都几阔络。#豪园面家 对 #黄大仙街坊 嚟讲应该唔会陌生,菜式都以港人口味为主!除咗 #云吞面食,佢哋嘅 #小菜 听讲都唔错🤤 呢晚老窦点咗 #味菜炒猪肚、#枝竹豆腐斑腩煲 做主食😅 一向对 #家乡𩠌 冇乜兴趣嘅我,居然都比佢哋嘅菜式吸引住,爽口嘅猪肚配少许味菜一齐入口,估唔到又几惹味🤤 热辣辣嘅斑腩煲铺上嫩滑嘅豆腐,味道辣辣地,啱晒两老嘅口味🤤 至于佢哋嘅 #云吞 当然冇得输,一口咬落去大大只虾仁,跟方鱼碎调味嘅汤底混埋一齐,特别滋味🤤最后要提一提跟餐嘅 #例汤 #清补凉煲猪肉,足料之余,仲好鲜甜!所以话呢,要食好嘢,未必一定要去五星级酒店,#小店其实都有佢嘅独特风味㗎🤤🤤🤤📍 豪园面家 (黄大仙) 睦邻街8号现崇山商场地下21号舖
📍 豪园面家 (黄大仙) 睦邻街8号现崇山商场地下21号舖