今晚约喺观塘沿线返工嘅JM食饭, 大家都异口同声唔去大mall而去工厦, 无非想有个地方OK大而唔会枱拍枱嘅环境好好咁食返餐, 经常去工厦cafe hea时间嘅我第一时间念起地方最就脚嘅I’s Land. 仲精明地book枱赚佢25Asiamiles.✌🏻•Secret Garden Dinner Set (HKD438 for 两位)我地一行四人都系眼阔肚窄嘅, 所以order二人Set Dinner加一个普通晚餐. 由前菜, 餐汤, 主菜, 款款都系流口水之选:•餐汤是日白汤, 系浓浓忌廉蘑菇汤, 够热👍🏻, 汤碗有手柄, 好彩份量唔系太满, 否则饮饱哂咪食唔到其他?•野茄燕麦杂菜沙律有车厘茄蕃茄, 仲有我嘅最爱- KALE (羽衣甘蓝), 几种色嘅沙律菜爽爽的, 由于捞左油醋, 蕃茄味当然更出, 啲Kale变返腍小小啱食嘅口感, 洒左点燕麦成件事健康哂.•香脆美国🇺🇸粗薯条原只薯仔切嘅粗薯条🍟炸得刚好, 脆身加啖啖薯味, 炸起仲有调味(好认真的). 有茄酱同他他酱dip.•烤芦笋黑松露意大利🇮🇹饭配全素烟薰芝士黑松露味道喺碗度系铺天盖地的, 意大利饭口感非常好, 充满香浓芝士,

香脆美国🇺🇸粗薯条
香脆美国粗薯条

烤芦笋黑松露意大利🇮🇹饭配全素烟薰芝士
烤芦笋黑松露意大利饭配全素烟薰芝士

黑松露味道喺碗度系铺天盖地的, 意大利饭口感非常好, 充满香浓芝士, 黑松露酱然后俾白汁紧紧挂住嘅risotto, 完全唔觉得heavy, 因为当中有好多切粒Zucchini同芦笋, 劲新鲜, 又嫩, 系无根架!

德国🇩🇪醎猪手配招牌三色汁
德国醎猪手配招牌三色汁

好大只德国醎猪手呢, 皮烤得好脆, 胶质劲丰富!!!骨胶原UP UP UP! 首先切开四大份都仲有好多剩, d肉咬落系嫩滑的, 仲带点juicy感, 其实都无咩点到个3款酱, 有点浪费呢!

是日甜品
甜品

当个d main course同前菜咁正嘅时候, 就会感觉甜品有点失色(即系念住火炙雪山之类🤣), 但唔好睇少li个士多啤梨布甸, 劲滑, 上面一小切士多啤梨唔系酸咪咪个d.

火龙果燕麦鲜果奶昔

正价减$20可以拣其他特饮系抵的, 健康高纤火龙果当然系首选, 貌似Oreo Milkshake, 实则零heavy感, 微甜, 打得好匀饮唒无冰粒出现过, 认真之作.
2019-02-02
香脆美国粗薯条