2020-05-25 468 浏览
今日难得去左Megabox,心血来潮好想食返间韩国野,见到餐牌有KFC炸鸡,好似好好食咁,就决定食呢一间,不过店舖好明显人手不足,咁大个地方先得两三个staff,为左个炸鸡,我决定等多一阵啦。最后等左大概15分钟,终于有位。我地两个人分别叫左个部队锅同埋一份炸鸡,因为炸鸡份量好大,所以我地最后要打包返屋企食。(1)部队锅好彩我地叫左个部队锅,虽然店舖人手小,不过部队锅好快就可以上菜,可以唔洗挨肚饿咁食。部队锅入面D料都算系多嘅,味道不过不失,公仔面就一人两啖,因为暂时去唔到韩国,所以系呢到都可以食住先嘅。(2)炸鸡我地今次叫呢款系KFC款炸鸡,百几蚊有10旧,声称选用无激素鸡,即刻觉得好抵食。炸鸡炸到好脆,亦都好juicy,唔会炸到好干,如果炸鸡嘅酱汁俾多D我地,咁就会perfect啦。

(1)部队锅

(2)炸鸡