2016-12-05 396 浏览
之前一直未食过依间, 次次见到个老板娘都串串贡都唔想试咁岩今日要去新北江, 就带埋个仔推住BB车嚟食早餐一如所料 老板娘仍旧串串贡黑黑地面  我推住BB车, 问可唔可以坐最左边张小枱 老板娘话都可以嘅 但就唔打算执张枱比我, 仍然放晒佢D杯啊纸啊咁我就算啦, 坐返去中间, 唯有有人行过时就推开BB车一个人嗌咗自选早餐($36) 牛排+$2 薯饼+$2  总共$40牛扒可配黑椒汁/烧汁, 我拣咗烧汁牛扒好大块, 比手掌更大, 但味道好一般 好有梳打粉味薯饼一般货式, 奄列入面有火腿 唔错仲有牛角包(图中比我咬咗几啖架啦)早餐嚟讲算几抵食, 份量好多够两个女仔食另外仲有杯餐饮  都系不过不失啦, 无咩深刻印象不过未够11:25AM就截早餐, 之后有其他人想叫都话唔做, 要12:15PM后先再有野食然后未食完, 11:45AM老板娘话要埋数就要比钱先, 搞到个个都急急脚走, 无一枱客留低得返我成个气氛好奇怪其实成间餐厅最深印象一定系老板娘 全程无笑容串串贡如果气氛令人开心D一定会再食, 但系食到好似争佢钱咁就真系唔会再试
之前一直未食过依间, 次次见到个老板娘都串串贡都唔想试

咁岩今日要去新北江, 就带埋个仔推住BB车嚟食早餐

一如所料 老板娘仍旧串串贡黑黑地面

咁我就算啦, 坐返去中间, 唯有有人行过时就推开BB车

牛扒可配黑椒汁/烧汁, 我拣咗烧汁

牛扒好大块, 比手掌更大, 但味道好一般 好有梳打粉味

薯饼一般货式, 奄列入面有火腿 唔错

仲有牛角包(图中比我咬咗几啖架啦)

早餐嚟讲算几抵食, 份量好多够两个女仔食

另外仲有杯餐饮  都系不过不失啦, 无咩深刻印象

成个气氛好奇怪

其实成间餐厅最深印象一定系老板娘 全程无笑容串串贡