餐厅: 北京樓 (星光行)
资讯:

餐厅: 北京樓 (星光行)
资讯:

同 #老大 贺寿,梗系要就返佢嘅口味啦!可惜 #小秘书 呢次太老定,到醒起要订位𠮶时,指定嘅 #火㶽店 已经fully booked… 撞啱系 #暑假 嘅尾声,加上 #商场消费券 效应,设有C区选择嘅餐厅又唔多,我哋好努力揾咗好几个选择,最终都系拣咗码头旁边嘅 美心中菜 #北京楼。虽然 #星光行 外貌系比较旧啲,不过上到3楼,#美心 嘅 #装修、#设计,一样唔会令人失望😉 话明要食好啲,点可以失礼嘅呢,我哋五个人叫咗只 #北京填鸭,再加咗五个 #主菜、最后仲嗌埋 #甜品… 认真丰富🤩 只鸭嘅味道不负所望,鸭肉连皮入口加埋啲 #青瓜 同 #葱丝、#甜酱 又会太肥腻😉 不过最令人喜出望外嘅居然系佢哋嘅 #酿豆腐 、#黄金虾,#豆腐 口感淋滑,同个 #酱汁 都好夹😉 #咸蛋蓉 配上 #大虾 又点会唔好食㖞🤪 不过要弹嘅地方都唔少,#松子鱼 炸得唔够透,平时可以食埋入口嘅 #鱼骨,硬到有啲离谱😅 仲有碟 #杂菜 份量确实太少,每人夹多两吓都已经冇晒😅 #糖醋排骨 煮得太老身,咬口唔掂😅 仲有呢佢哋嘅 #拔丝苹果 味道好古怪,

虽然 #星光行 外貌系比较旧啲,不过上到3楼,#美心 嘅 #装修、#设计,一样唔会令人失望😉 话明要食好啲,点可以失礼嘅呢,我哋五个人叫咗只 #北京填鸭,再加咗五个 #主菜、最后仲嗌埋 #甜品… 认真丰富🤩 只鸭嘅味道不负所望,鸭肉连皮入口加埋啲 #青瓜 同 #葱丝、#甜酱 又会太肥腻😉 不过最令人喜出望外嘅居然系佢哋嘅 #酿豆腐 、#黄金虾,#豆腐 口感淋滑,同个 #酱汁 都好夹😉 #咸蛋蓉 配上 #大虾 又点会唔好食㖞🤪 不过要弹嘅地方都唔少,#松子鱼 炸得唔够透,平时可以食埋入口嘅 #鱼骨,硬到有啲离谱😅 仲有碟 #杂菜 份量确实太少,每人夹多两吓都已经冇晒😅 #糖醋排骨 煮得太老身,咬口唔掂😅 仲有呢佢哋嘅 #拔丝苹果 味道好古怪,#糖浆 做得唔够脆,就连 #苹果 都唔多靓、口感有啲似又硬又淡嘅 #雪梨😅 不过最搞笑莫过于𠮶碗 #酒糟丸子,前后等咗40分钟,中途曾经追过单,经理话安排紧… 点知最终又话煲坏咗😅

不过整体嘅 #服务、同埋 #食物水准 都几好嘅,加上我哋𠮶晚用 American Express Hong Kong #信用卡 埋单,全单又有七五折,加上 #地方环境舒服,都算系一个唔错嘅选择😉
2021-08-31
用餐优惠