2020-08-24 739 浏览
之前唔知原来西湾河有依间cafe,search完发现评价唔错一于趁周末黎试下。地铁站行过黎其实几近,不过因为位置喺后街,平时唔专登行过黎就难啲发现间铺。餐厅环境真系算几细,大概净系容纳到10人,好彩今次12点半黎到岩岩好有空位唔洗等。间铺净系做日头,下午6点就关门。中午有lunch set,意粉选择都几多有11款可以拣,另外仲有汉堡同沙律(不过佢地主打都系意粉)我试左番茄肉酱意粉($75)配美式咖啡,另外都可以补差价叫其他咖啡,见其他咖啡会有埋拉花。虽然肉酱意粉系一样好普通嘅野,但系见上到碟卖相好吸引,觉得佢嘅摆盘都几靓,令我食欲大开。啲番茄酱好fresh,酸酸甜甜好惹味,意粉又煮得岩岩好,软硬适中。而且不得不提肉酱同埋意粉分量都超多,好似食极都仲有咁。最后食哂意粉,仲有好多肉酱净低🤣 朋友叫左个黑松露杂菌意粉($88),好多菇而且意粉索哂啲汁望落劲creamy,搞到我睇到之后都心谂下次再黎一定要试下先得。虽然环境空间有限,未必可以坐得耐同fd吹水,但系食物质素真系唔错,见不断都有客人帮衬,绝对值得黎试下👍
番茄肉酱意粉

2020-08-23