2020-06-22
一直听讲汀九有间私房菜,讲到好特别又好食咁,咪试下啰。一试感觉真系不得了,每位成1000蚊,都整得咁难食,真系好特别前菜系一堆有机蔬菜,摆到成幅画咁靓,但味道就好怪。仲要有个蓝色嘅珠珠,话系汤嚟嘅,食落冇味,同珍珠奶茶啲珍珠唔知有乜嘢分别无水汤个名好得意,但原来只系冬瓜炖鸡炖出嚟嘅汁,汤料要食番,只鸡仲要系鞋嘅,同工人姐姐炖既差唔多最出名嘅黄土鸡,其实只系一只烧鸡,佢话系野生嘅鸡,我都系第一次食咁肥既野生鸡,可能系只鸡太懒冇乜点做运动啦玫瑰露鲍鱼,个鲍鱼啲肉实到咬唔开,职员仲特登过嚟叫我哋问吓个,玫瑰露话系真嘅玫瑰露,唔讲我都唔知几十蚊嘅玫瑰露都有机会做假,今次真系长知识了野生黑立鱼话系系个海度捉返嚟嘅,条鱼啲肉林到会散开,都系怪自己太懒俾个海佢都唔游水,搞到啲肉质咁差最惊吓都系甜品疏乎厘,简单到我地啲师奶都识整嘅,都可以未熟,食到成口都系泡沫蛋浆每位1000蚊,食啲咁嘅质素,都有咁多回头客,只可以话香港人真系太有钱啦