2012-08-27 84 浏览
从旺角某地狱cafe逃出黎后,已经系快要11点(可见2世界食评)于是系打去确认有位后,我地一班人又再次返去两个钟头前订唔到位既牛角了仲可以享有一啲要10pm后先有既优惠之前系快要十点都无位其人气程度从此都可见一斑之前有食过九龙湾哥间牛角觉得都系好食既,今次特登同一班朋友仔黎试下旺角呢间新店,一班人可以试到好多野食呢店员已预先讲好左七个人既位要坐六人位,但即使四个女仔坐一边既梳化都唔会觉得逼无咩压逼感,光线亦算充足承蒙大家错爱,被大家觉得我系一个识食之人,被大家邀请担当发板点菜一角,系大家都肚饿点了不少有优惠既烧肉选择,另加左一啲其他烧肉选择,热食,饭类,甜品王样牛腹胸肉:一份系大大,厚度十足既两件,另附两份牛油先将牛肉烤至五成熟,再将牛肉一小份一小份置于牛油上,用牛肉既热力将牛油融化,令牛油香慢慢渗入肉质内肉质确有比一般既鲜嫰可口,但稍嫌食落有一点渣纤维不够嫩滑上级牛肋肉:牛肉既肉汁有锁住,牛既纹路亦清晰可见油脂亦刚好论肉质还是不及丰园,食落令人有惊艳既感觉香葱牛舌:我系牛舌既粉丝,基乎牛舌都系我烧肉既必点之选未烧既既牛舌鲜红润泽,很新鲜烧后亦浓度十足,即使唔加葱亦很好食牛舌有预先洒上
于是系打去确认有位后,
我地一班人又再次返去两个钟头前订唔到位既牛角了
仲可以享有一啲要10pm后先有既优惠
之前系快要十点都无位
其人气程度从此都可见一斑
一班人可以试到好多野食呢

无咩压逼感,光线亦算充足

王样牛腹胸肉:一份系大大,厚度十足既两件,另附两份牛油
先将牛肉烤至五成熟,再将牛肉一小份一小份
置于牛油上,用牛肉既热力将牛油融化,
令牛油香慢慢渗入肉质内
肉质确有比一般既鲜嫰可口,但稍嫌食落有一点渣
纤维不够嫩滑
王样牛腹胸肉
上级牛肋肉:牛肉既肉汁有锁住,牛既纹路亦清晰可见
油脂亦刚好
论肉质还是不及丰园,食落令人有惊艳既感觉

香葱牛舌:我系牛舌既粉丝,基乎牛舌都系我烧肉既必点之选
未烧既既牛舌鲜红润泽,很新鲜
烧后亦浓度十足,即使唔加葱亦很好食
牛舌有预先洒上盐花
但可惜既系即使烧得刚好,肉质亦较韧
牛舌要一啖食落去,较难咬开
亦稍嫌牛舌太薄身,食唔到厚切牛舌哥种令人满足既口感
香葱牛舌
石锅泡菜豆腐海鲜汤:作为一间烧烤店,其他热食不容易引起食客既注意
其中可以考虑既系海鲜汤,
上菜时气势十足,热锅放系一个四方形既木盒内
烟不断从锅中冒出
橙红色既汤混合左海鲜既精华,味鲜甜美
石锅泡菜豆腐海鲜汤
牛角饭:饭上铺满一片片脆香既紫菜,
饭内混进了无肉汁,再挤上柠檬汁
即使无肉进口都觉得好吃
牛角饭
香葱温泉蛋饭:同牛角饭最大既分别系多左一颗温泉蛋
将蛋汁、紫菜,饭,葱后充分搅拌后便可吃
系加蛋后米饭充满蛋汁,多了,分润泽
蛋汁亦香味十足

牛角雪糕:甜品必点之选
云呢拿雪糕上淋上了黑蜜,再沾上了黄豆粉
建议要一啖内要混含了以上既三种材料,先可食出牛角雪糕既精萃所在
雪糕奶香十足
牛角雪糕
铜锣烧:有两款口味,分别系云呢拿同绿茶
雪糕卖相有很丰厚扎实既感觉,
原来店员话烤上10秒,但系烤后毫无起色既情况下
决定要多烤一阵子
放系炉面烧上20秒,做成饼面中间深咖啡色,微微爆开便成
食落外热内冷,很特别
两种款式亦有红豆作馅料,
甜度恰到好处,亦很丰富
铜锣烧
总括黎讲,呢一顿既日式烧肉有附合到我黎既期望,肉类调味、肉质都很不错,
烤肉之余,特别系甜品都很好吃
另外一赞既系店员都很细心有礼,上肉类既时候会细心既附上一把剪
不过最好可以再自动啲加茶

消费:$110
题外话/补充资料: 值得一赞系其抽风系统,烧既时候唔会烟雾弥漫,烧完亦唔会觉得成身烧肉味
2012-08-24
$110 (宵夜)
牛角饭
王样牛腹胸肉