2012-05-26
同朋友行庙街,佢指明要行去渡船街揾食,咪即管行去试吓,点知真系有惊喜㖞!这铺的铺面不是很大很抢眼,如果唔系特登揾,真系好易走漏眼。我地好好彩入去时客人不多,但喺我地等侯期间已经聚集了不少人。这铺基本上得两款选择,就系越式三文治同蒜蓉多士,越式三文治有两种尺寸。我要左个细既,再加杯青柠冰。来杯青柠冰出奇地好饮,似系用真正青柠多过系糖水,所以味道好清又唔假,推介由于系即叫即做,所以我地等左差唔多成十分钟先有得食。但三文治一咬落去,就明白好野系要等的道理。法包烤得好香脆,入面的馅料好足,食到尾都有料,唔同的肉饀令三文治好有层次,最钟意系面头的红萝卜,少少酸,所以好醒胃!正!实在太好食喇,所以好似唔够喉,要埋个蒜蓉包试食哗!一食真系不得了,好多出名的店铺都冇佢整得咁好食,蒜蓉味劲香又好香脆,一定要试!估唔到这间外表毫不起眼的小店,居然有这么出色的食品。在今日地产霸权的香港,到处都充斥住连锁店,这些特色小店真系买小见小。真希望这小店可以继续努力,为我们带来有特色的小食。我会继续支持你们的。
我要左个细既,再加杯青柠冰。
题外话/补充资料:
如唔想等太耐,可以早些打电话落order