2022-03-13
前段时间喺尖沙咀staycation,夜晚喺楼下谂住揾吓有冇啲咩宵夜好,见到开咗呢一间细细间嘅串烧店,一于试吓点知都几惊喜!厨师推介嘅嘢都好特别,竟然有鸡泡鱼干!好似日本居酒屋咁样,但系价钱非常之亲民,$48就有!我哋梗系即刻试吓啦!虽然舖头好细,我哋睇到老板系即刻烧嘅,热辣辣,同居酒屋嘅鸡泡鱼干真系有得挥!蔬菜类嘅选择都好多,最正就系有蒜蓉牛油杂菌菇同埋金针菇,仲有娃娃菜添!肉类方面都有好多选择,可惜我哋太迟过去,有好多嘢都已经冇咗下一次嚟一定要试吓午餐肉!我哋叫咗蜜糖台湾肠,黑椒台湾肠,烧冬菇,烧翠玉瓜,烧豆卜,仲有盐烧鸡软骨全部都系老板即刻烧嘅所以都要等一等,食落去全部都好新鲜,而且唔会死咸,叫咗老板加少少辣非常Perfect台湾肠我哋再encore左一转!好少地方有得食呢款台湾肠蒜蓉娃娃菜热辣辣好新鲜~之后再黎就系烧墨鱼丸,烧牛丸,孜然鸡中翼,我地再叫老板撒多少少辣粉,好惹味鸡翼同埋墨鱼丸系必食!本身仲惊扇贝唔太新鲜,但系食落又真系几唔错,呢个价钱都几抵食!$58/2只最后我哋试咗呢盐烧京葱熊本牛,味道都几好,不过牛肉就少左d,下次想试下牛仔骨
台湾肠我哋再encore左一转!好少地方有得食呢款台湾肠
蒜蓉娃娃菜热辣辣好新鲜~
鸡翼同埋墨鱼丸系必食!