2019-12-06
之前见过介绍见到呢间野好特别,环境装修都好有香港色彩⭐️一直都想试下,终于揾到朋友同我一齐去试啦🤩.坐落佢就会搬个箱装满哂火锅调味料俾你自己整。汤底方面,我地拣左花雕药膳醉鸡汤底$138,好香既花雕酒香味,鸡肉亦好嫩滑。.🐮花雕肥牛$108最初以为肥牛系一片片个只😂原来佢系滑牛个种,手切肥牛先系一片片,大家记得唔好叫错🤣不过滑牛都好食,好滑好淋👏🏻🐑羊肉片$85羊骚味唔算好劲,加上个锅有花雕酒,就会盖过左冇咁重羊骚味😛🥬皇帝菜拼木耳$55平时出面打边炉通常都系一份份咁叫,但呢度除左肉同海鲜外,原来其他野食可以叫半份架👍🏻我打边炉钟意食皇帝菜,朋友就钟意食木耳,我地于是每样半份,咁可以食多啲唔同款式既食物之余又唔会浪费🤗但留意佢系将贵啲个款加$10就系双拼价钱🐟自制炸鱼皮$52大块得黎又好脆,打边炉点少得佢😌连装鱼皮个兜都好有街市买鱼见到个啲都咁😂🥤竹蔗水$35怕热气就记得要叫返渣竹蔗水,一渣既价钱又唔贵,又好饮,同朋友可以一人饮返几杯🤪.整体最特别都系环境,有凉茶舖,有炒粉面档,感觉好似真系置身大牌档食嘢。食饭途中都有见到外国人黎帮衬,下次带啲外国朋友黎食都唔错,够哂地道😝
🐮花雕肥牛$108
🐑羊肉片$85
羊骚味唔算好劲,加上个锅有花雕酒,就会盖过左冇咁重羊骚味😛
🥬皇帝菜拼木耳$55
🐟自制炸鱼皮$52