2022-01-10
#思乡之情 #又来了.系呀~攸桐妈我又思乡啦!即系咩?我又去揾台湾嘢食啦!.茶茶台式料理📌旺角豉油街60-104号XX Arcade地下AB号舖.大家都知,台式食品其实都有好种类今次系食臭臭锅!!♦️ 招牌臭臭锅臭臭锅入面有好多食材架有臭豆腐、台式鸭血、米血糕、贡丸等等配料有成十几款配料好丰富呀!今次我哋怕辣,所以叫咗BB辣咋!虽然系BB辣,但系食材真系好惹味因为有朋友唔食牛,我哋改咗豚肉但豚肉好爽口弹牙!臭豆腐亦都够臭,好好味😋Yummy~~.♦️ 药膳鸡锅嚟到未上枱已经好香药膳味啦~食落鸡嫩又香滑~佢同臭臭锅一样,超多配料呀~.♦️ 台式红烧牛肉面呢碗面因为我同攸 桐爸2份所以我哋叫咗加底!好大碗,又多牛肉够哂淋同入味!👍🏻👍🏻👍🏻.♦️ 外婆👵🏻炸酱面呢个个名好得意,所以吸引咗我哋叫佢不过今次佢就比其他比较失色啦!面身太淋,同埋酱汁如果多返少少就好啦~.♦️ 招牌盐酥鸡非常松脆可口,值得推介~.♦️ 一口小香肠呢个都系有少少失色因为台湾香肠本身应该系甜甜地同埋好脆皮但可能佢分开咗整,香肠比较干身口感啊太好呀!!.整体评分:最高为🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣服务:🟣🟣🟣🟣环境:🟣🟣🟣🟣地点:🟣🟣🟣
系呀~攸桐妈我又思乡啦!
即系咩?
我又去揾台湾嘢食啦!
茶茶台式料理
📌旺角豉油街60-104号XX Arcade地下AB号舖
大家都知,台式食品其实都有好种类
今次系食臭臭锅!!
♦️ 招牌臭臭锅
臭臭锅入面有好多食材架
有臭豆腐、台式鸭血、米血糕、贡丸等等配料
有成十几款配料好丰富呀!
今次我哋怕辣,所以叫咗BB辣咋!
虽然系BB辣,但系食材真系好惹味
因为有朋友唔食牛,我哋改咗豚肉
但豚肉好爽口弹牙!
臭豆腐亦都够臭,好好味😋
Yummy~~
♦️ 药膳鸡锅
嚟到未上枱已经好香药膳味啦~
食落鸡嫩又香滑~
佢同臭臭锅一样,超多配料呀~
♦️ 台式红烧牛肉面
呢碗面因为我同攸 桐爸2份
所以我哋叫咗加底!
好大碗,又多牛肉
够哂淋同入味!
👍🏻👍🏻👍🏻
♦️ 外婆👵🏻炸酱面
呢个个名好得意,所以吸引咗我哋叫佢
不过今次佢就比其他比较失色啦!
面身太淋,同埋酱汁如果多返少少就好啦~
♦️ 招牌盐酥鸡
非常松脆可口,值得推介~
♦️ 一口小香肠
呢个都系有少少失色
因为台湾香肠本身应该系甜甜地同埋好脆皮
但可能佢分开咗整,
香肠比较干身
口感啊太好呀!!
整体评分:最高为🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣
服务:🟣🟣🟣🟣
环境:🟣🟣🟣🟣
地点:🟣🟣🟣
总括嚟讲,茶茶台式料理有好地道嘅臭臭锅
坐位好宽敞,坐得好舒服
环境舒适,系可以用朋友坐低食嘢倾偈一个唔错嘅选择。
@Cha Cha 茶茶台式料理
#攸桐妈饮饮食食游踪 #攸桐妈 #攸桐妈妈游乐团 #zozimama #6B29production #路边研究事务所 #6B29 #茶茶台式料理 #旺角美食 #香港美食 #大小帐 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmami #二胎妈妈 #hkkol #foodie #hkfoodie