2023-07-09 25 浏览
今日经过青衣城见到呢间舖头装修门面非常抢眼好有特式🤩好似台湾夜市咁 摆档车仔同挂到一串串嘅灯笼,感觉好像去左台湾夜市😂原来呢度出品嘅食物 负责人专程去台湾跟老师学艺,难怪咁有台湾地道风味👍🏻 值得一试~✦古早腩肉刈包必食台式小食 刈包好软熟,夹住一块厚厚猪腩肉,肥瘦适中,配埋生菜葱花同卤水汁,好好食😋✦胡麻酱手撕鸡捞冷面夏日炎炎食冷面系不错选择😋 超嫩滑嘅手撕鸡,每一条面条都沾满胡麻酱,配料仲有葱花、青瓜粒同蒜蓉,提升味道口感,而且份量十足,相当足料。✦麻辣鸭血拌粉麻辣汁完全渗入拌面中,麻香味十足,面质软硬度适中,爽口弹牙,好惹味~✦黑糖姜母仙草黑糖同姜味比例刚刚好,不太辣又不太甜,仙草入口软滑,消暑一流。✦茉香柚茶好清新,微酸微甜顺口好饮~

✦古早腩肉刈包

✦胡麻酱手撕鸡捞冷面

✦麻辣鸭血拌粉

✦黑糖姜母仙草

✦茉香柚茶
好清新,微酸微甜顺口好饮~
2023-07-09
  • 胡麻酱手撕鸡现捞凉拌面