2020-02-13 1320 浏览
📍#驹记海鲜大排档.🇭🇰香港湾仔宝灵顿道16号地下B舖🇭🇰 G/F, Shop B, Bowring Road, Wan Chai, HK.Tasty: 👅👅👅👅Appearance: 👀👀👀Environment: 🌹🌹Service: 🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻.无得打边炉咪去大排档宵夜啰💕成日话大排档污蔑,计我话,眼不见为干净😆系湾仔大排档宵夜就紧系食驹记啦❗️最开心系班叔叔好热情😆.💯#椒盐九肚鱼椒盐九肚鱼同鲜鱿真系好难取舍!又脆又嫩既九肚鱼真系好正!食到停唔到口!大排档必食!.💯#香煎蚝饼又系大排档必点既煎蚝饼!好多蚝好正!蛋煎得岩岩好,里面有蛋浆劲香,口感好浓好香!超正!.⭐️#头油皇鹅肠鹅肠偏瘦,不过味度搭够!豉油皇味浓,鹅肠好入味!重点系下面既芽菜!爽口又惹味!.Ⓜ️#泥鯭粥泥鯭粥比较逊色少少,粥底唔够香绵,泥鯭较少,无乜泥鯭味,反而花生未仲浓.💯#沙拉骨我最喜欢的大排档菜式 沙拉骨!好多都系就咁挤啲沙律酱就算,我觉得佢捞均先食先系最好味!排骨炸得脆脆,沙律酱酸酸地劲开胃!完全食到忘记咗罪恶感依件事🤣.Ⓜ️#啫啫芥兰煲惹味但有少少偏咸,但好有镬气.价格一向大众化,香港地道风味,味道中上,
📍#驹记海鲜大排档

泥鯭粥

💯#沙拉骨
沙拉骨

Ⓜ️#啫啫芥兰煲
惹味但有少少偏咸,但好有镬气
啫啫芥兰煲

价格一向大众化,香港地道风味,味道中上,性价比高,晚饭宵夜好选择👍🏻

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodporn #hkfoodporn #fooddiary #hkeats #hkfoodstagram #hkfoodpic #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodbloger #foodblog #hkfoodblog #hkfood #hongkong #wanchaifood #daipaidong #相机食先 #大排档 #湾仔美食
2020-02-11
宵夜