2022-09-19 590 浏览
一直以嚟都好钟意印度菜,但除咗kebab同Naan都冇咩试过其他嘢,呢间餐厅叫Fusion Fast Food,但其实一啲都唔fast🤣有唔少印度人坐喺入面食饭吹水,睇嚟都几正宗、有好多捧场客😎Pani puri ($40) 应该系好多香港人认识嘅印度小食,但听讲啲薄荷水好难饮,所以成日都唔敢试,今次就决定搏一铺😂第一啖唔加汁就咁食系非常好味,个波波好似粟米脆饼,入边就有薯仔沙律,成件事好清新好开胃😋然后我哋试下加枱上面嘅绿色汁,唔….都系就咁食比较好😌第二样就系我最期待嘅Momo ($45),睇落同普通饺子冇咩分别,但感觉上层皮更薄更软熟🤩的确一咬就断,唔知呢个系传统定点,啲馅比较少、唔够饱满,皮入面包咗好多空气😗不过内馅嘅味道好正,鸡肉肉质唔干、仲有啲似猪肉带少少肥嘅质感,加埋中间嘅辣酱就更惹味,二啖一只好快就食晒😆最后就系”印度两𩠌饭”,主要系拣中间嘅肉类,侧边两款系送嘅小菜,我哋叫咗比较特别嘅水牛肉干配手抓饭($70),隔离绿色嘅系香料杂草🤓食落同平时嘅牛肉干真系冇分别😂不过会易咬啲同埋重肉味啲,可惜杂菜用嘅某种香料我麻麻地,因为有啲似芫茜💩白饭嘅香料味都同平时咖喱𠮶啲唔同,单
Pani  puri
Steam  chicken  momo
水牛肉干手抓饭
最后就系”印度两𩠌饭”,主要系拣中间嘅肉类,侧边两款系送嘅小菜,我哋叫咗比较特别嘅水牛肉干配手抓饭($70),隔离绿色嘅系香料杂草🤓食落同平时嘅牛肉干真系冇分别😂不过会易咬啲同埋重肉味啲,可惜杂菜用嘅某种香料我麻麻地,因为有啲似芫茜💩白饭嘅香料味都同平时咖喱𠮶啲唔同,单食会比较浓、加埋水牛肉干就啱啱好而且好夹😝每份碟头饭仲会有餐汤,清清地、又饮到蔬菜嘅甜,食食下饭觉得太浓味用嚟做间场都唔错👍🏻
Pani  puri
Steam  chicken  momo