2024-11-13 902 浏览
今日嚟到启德Airside行街街,行到攰,试吓一间意大利餐厅,见价钱几合理,又想食吓pizza一于坐低试试🥰Chicken Wings🐓单骨鸡翼外面炸得金黄脆口,里面肉质嫩滑,啖啖都有汁,配上特制酱汁微微辣好开胃,有啲后悔净系叫5只唔够食🤭Truffle Ricotta Ravioli in Truffle Cream松露忌廉酱馄饨意式馄饨煮得刚好,外面里满松露忌廉酱,浓郁得来唔腻,非常邪恶😈每一啖都有种奢华嘅感觉😂Prosciutto e Rucola🍕呢个pizza有蕃茄酱、莫札瑞拉起司、芝麻菜沙拉同意大利火腿,味道清新又开胃。火腿嘅咸香同芝麻菜嘅微苦完美融合,食落好舒服,真系感受到意大利嘅风味。Mortadella e Burrata🍕而呢个Pizza就系白酱、摩达德拉火腿、新鲜布拉塔起司同芝麻菜叶,布拉塔芝士滑捋捋,火腿又咸咸香香,搭配火箭菜更清新Hazelnut Haven🍹Chocolate Chiller🍫两款沙冰都打得好幼滑完全唔会有冰粒饮到,而且两款上面都挤满cream,邪恶得来好满足😈🤤冧酒提子、泰式奶茶Gelato🍨最后梗系唔少得个甜品做完美结尾,刚好个位附近就系

Chicken Wings🐓

松露忌廉酱馄饨

Prosciutto e Rucola🍕

Mortadella e Burrata🍕

冧酒提子、泰式奶茶Gelato🍨
最后梗系唔少得个甜品做完美结尾,刚好个位附近就系个雪糕柜成餐饭目不转睛咁望住啲雪糕🤣🤭我哋拣咗冧酒提子同泰奶味,配埋个窝夫碗,加埋上面啲Topping简直就系完美🥰🥰

🤑 人均消费:~$250
🤩 推荐指数:8.5 / 10
📍 餐厅资料:The Cipollini Pizzeria (九龙城)
九龙城启德协调道2号AIRSIDE G楼G012号舖