餐厅: 三記飯店
资讯:

2020-01-24 1250 浏览
光顾了三记好几次了,当初都是住附近的朋友介绍的。七个人食晚饭,点了八𩠌一汤,四个靓仔两个白粥来到以潮州打冷起家的三记 卤水野是必食的卤水三拼 – 墨鱼、大肠、生肠墨鱼好生肠都好爽口弹牙  大肠好肥美,处理得干净 无臭味 正呀!如相所见 份量都好大份 每人每日都分到多于一旧卤水鹅同鹅肠份量也大大份好多件 一样好好味 好入味鹅肉食落唔嚡口 而鹅肠更是我全晚既最爱 如果有买过新鲜鹅肠自己处理的话 都知整鹅肠好花工夫 前一晚要清左d屎 刮走污秽野 剪肥膏 飞定水待用 呢到既鹅肠真系处理得恰到好处 无论系事前功夫定系煮既过程 食落口既口感依然系爽口弹牙 而且十分入味 真系一定要叫黎食其余既小菜有金银蛋浸西洋菜、粟米班块、鲜鱿炒西兰花、西芹炒黑椒牛柳粒、韮菜猪红我另一最爱就系粟米班块 呢样系私心推介 因为我本人系好喜欢食粟米班块呢到既粟米班块唔会太厚粉 亦完全唔油 粟米好甜 芡汁唔会稀亦唔太杰身 都系一般既小菜 虽然无好惊艳既的感觉 但都比一般大排档出色 起码所有野上枱时都热辣辣 无论菜定肉类都唔老最后埋单700几蚊 ~~~~ 好抵呀 人头都系100蚊到乍总括黎讲我都大推呢间餐厅 原因好简单 价钱
光顾了三记好几次了,当初都是住附近的朋友介绍的。
七个人食晚饭,点了八𩠌一汤,四个靓仔两个白粥
来到以潮州打冷起家的三记 卤水野是必食的

卤水三拼 – 墨鱼、大肠、生肠
如相所见 份量都好大份 每人每日都分到多于一旧
卤水鹅同鹅肠份量也大大份好多件 一样好好味 好入味
鹅肉食落唔嚡口 而鹅肠更是我全晚既最爱

最后埋单700几蚊 ~~~~ 好抵呀 人头都系100蚊到乍

总括黎讲我都大推呢间餐厅 原因好简单 价钱亲民 地道街访风味 野食大份好食又抵食

要数缺点的话  这里唯一的缺点就是太多街访太多食客 好多时一坐下一定要先叫必食的鹅肠, 鹅肉等等 因为好快就会售罄 菜都系 就好似当晚 我地大约7点半-8点落完单 8点3已经无哂西洋菜同鹅肠 所以  手快有手慢无呀!
  • 粟米班块
  • 鹅肠