2024-03-30 87 浏览
最近同朋友倾计佢带左我去依间主打食日本蚝同地道特式日本菜既居酒屋, 估唔到食完的确有惊喜餐牌有多款平时少见到既居酒屋菜式, 睇左阵先决定好叫咩食铁盒烧广岛生蚝 6只 蒸蚝店员解说广岛蚝大约蒸7-8分钟, 叫左三只原味同三只另加配芝士, 每只都肥大肉厚, 先食只原味, 食落蚝味非常突出, 一啲沙同腥味都无, 好新鲜, 店员有教我地可以自己再落特制小辣椒同柠檬汁, 加配黎食令整体味道更丰富同提升左个蚝既鲜味, 估唔到味道咁夹! 另一款配即溶芝士, 芝士味道浓郁加上咸香味突出, 同广岛蚝亦意外地夹, 超满足既配搭组合, 不仿一试花蛤烧 花蛤烧得刚刚好, 食到花蛤肉既甜味同个汁够哂鲜味十足, 唔洗落任何调味都已经好好食鰯鱼伴明太子第一次食到烧得出奇地好食既鱼, 完全入口一啲都唔会觉得干身, 鱼既鲜甜味依然保持到, 鱼肉好嫩滑, 完全无任何腥味, 再配埋明太子一齐食更加惹味, 依道烧鱼真心必点!蚕豆2本直接烧熟既蚕豆, 食𠮶时要除左外层既衣, 入口好脆口, 青味又唔会好过分, 送酒一流新鲜八爪鱼围炉炭火烧(一爪)以炭火烧成既八爪鱼, 比平时食到既比较有咬劲, 但食得到八爪鱼本身既原有味道, 唔会

餐牌有多款平时少见到既居酒屋菜式, 睇左阵先决定好叫咩食

铁盒烧广岛生蚝 6只 蒸蚝

花蛤烧

鰯鱼伴明太子

蚕豆2本

新鲜八爪鱼围炉炭火烧(一爪)
以炭火烧成既八爪鱼, 比平时食到既比较有咬劲, 但食得到八爪鱼本身既原有味道, 唔会食既时候一啲味都无既八爪鱼, 烧完好香, 虽然要用力啲去咀嚼, 但的确系真八爪鱼, 喜欢咬劲既朋友都可以挑战一下牙力